Sportvilág

2014.12.05. 19:09

Rövidpályás úszó-vb - Világcsúccsal aranyérmes Hosszú Katinka 200 méter háton

Hosszú Katinka 1:59.23 perces világcsúccsal aranyérmet nyert 200 méter háton az úszók rövidpályás világbajnokságán, pénteken Dohában.

Ő az első nő, aki két percen belül teljesítette ezt a számot. Azzal, hogy nyert, a rövidpályás vb-k történetének 20. magyar érmét szerezte, saját pályafutásában pedig ez a negyedik arany 25 méteres medencében.

Az év női úszójának választott, és a vb szerdai nyitónapján - 200 méter pillangón és 400 méter vegyesen - két ezüst-, csütörtökön 100 méter háton világcsúccsal aranyérmet szerző magyar versenyző az első ötven méter kivételével elöl volt, fokozatosan növelte előnyét, és végül hatalmas fölénnyel győzött.

"Két percen belül, ez azért durva... Jó, ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor valahol gondoltam erre, reméltem, hogy sikerülni fog" - nyilatkozta a hazai szövetség Facebook-oldalán Hosszú. Szavai szerint könnyűnek érezte az úszást, erőlködés, feszülés nélkül ment.

"A négyszáz gyorsról is azért léptem vissza délelőtt, hogy több erőm maradjon, meg így két órával többet pihenhettem. Nagyon boldog vagyok most!" - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!