Sportvilág

2016.03.26. 18:21

Rio 2016 - Teljes az olimpiai mezőny női vízilabdában

Az Egyesült Államok, Oroszország, Spanyolország és Olaszország női vízilabda-válogatottja jutott ki a riói nyári játékokra a hollandiai olimpiai selejtezőtornáról.

A négy csapat a szombati negyeddöntős párharcok megnyerésével biztosította helyét az olimpia nyolccsapatos mezőnyében, amelynek januári, Európa-bajnoki elsőségével tagja a magyar nemzeti együttes is.

A goudai torna honlapja szerint a legegyértelműbb győzelmet az Egyesült Államok olimpiai és világbajnoki címvédő gárdája aratta, amely a legjobb négy közé jutásért 19-0-ra (!) verte a francia csapatot. 

A riói kvalifikációért zajló csatában a házigazda hollandok meglepetésre simán, három góllal alulmaradtak a spanyolokkal szemben, míg az oroszok hatalmas csatában, a 10-10-es döntetlent követő büntetőpárbajban kerekedtek felül a görögökön. Az olaszok, ha nehezen is, de egy góllal legyűrték a kanadaiakat.

Eredmények, negyeddöntő:
Egyesült Államok-Franciaország 19-0
Oroszország-Görögország 13-12 - büntetőkkel
Spanyolország-Hollandia 10-7
Olaszország-Kanada 8-7 

A riói olimpia női tornájának résztvevői: 
Brazília - rendezőként 
Magyarország - 2016-os Európa-bajnokként 
Kína - Ázsia legjobbjaként
Ausztrália - Óceánia legjobbjaként
Egyesült Államok, Oroszország, Spanyolország, Olaszország - a hollandiai kvalifikációs torna elődöntőseiként

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!