Sportvilág

2016.02.13. 11:54

Rangadó rangadó hátán Angliában

Az Ajka szakmai igazgatója, Artner Tamás szerint a Manchester City és az Arsenal közül kerül ki a Premier League aranyérmese.

Pum András

A szombathelyi születésű, 45 esztendős Artner Tamás korábban kétszer dolgozott a Haladásnál, egyszer-egyszer Ajkán és Dunaújvárosban is. Tavaly év végén elfogadta az ajkaiak megkeresését és a másodosztály 14., kiesőhelyén tanyázó Veszprém megyei klub szakmai igazgatójának nevezték ki. Vezetőedző pedig az a Székely Tibor lett, akivel Szombathelyen is együtt dolgozott.

- Nehézséget okoz, hogy tavasszal tízszer is idegenben játszunk - mondta Artner Tamás. - Nem könnyű a helyzetünk, de nem vállaltam volna el a feladatot, ha nem bíznék a bentmaradásban. Pozitívum, hogy az utóbbi négy-öt évben óriási fejlesztések voltak Ajkán, remek körülmények között dolgozhatunk. Ráadásul a vezetőség maximálisan támogatta elképzeléseinket, ennek köszönhetően kilenc-tíz jóképességű futballistát szerződtettünk. Öten Dunaújvárosból érkeztek, de jött játékos a ZTE-től is. Természetesen távozók is akadtak, nem kevesebb, mint egy kezdőcsapatnyi, 11 futballista igazolt el. Olyan erős együttest akarunk kialakítani, amely biztosítja a bentmaradást. Nehéz a feladatunk, de a fejlődés máris látható. A Haladással két edzőmeccset is vívtunk, az első és a másodikon látott Ajka között fényévnyi különbség volt. Tehát azt hiszem, okkal bizakodhatunk.

Artner Tamás Szombathellyel ellentétben nem vezetedzőként, szakmai igazgatóként dolgozik Ajkán

Artner Tamástól megtudtuk azt is, hogy elsősorban a magyar bajnokikat követi figyelemmel, de a spanyol, a német és olykor az angol futballt is szívesen nézi. Angliában a nagyobb rangadók szögezik a televízió elé, míg Spanyolországban a Real Madrid és a a Barcelona meccseit nézi.

- Régóta Barcelona-drukker vagyok, imádtam Diego Maradona játékátm általa szerettem bele a Barcába is - jelezte Artner. - Sajnáltam, hogy csak egy évet futballozott a katalán fővárosban, viszont nagyon örültem, amikor a brazil Ronaldo is a Barcelonába igazolt - ő is nagy kedvencem volt.

Artner Tamással a Premier League négy mai meccsét vettük górcső alá. Érdekesség, hogy a 26. fordulóban az első négy egymás ellen játszik.

Arsenal (3.)-Leicester (1.) - Vasárnap, 13.00

A Leicester szenzációsan kezdte a bajnokságot, aztán volt egy kis megtorpanása, amikor az Arsenal átvette a vezetést a tabellán. A londoniaknak ezt a meccset mindenképpen be kell húzniuk, ha versenyben akarnak maradni az aranyéremért.

Tippem: 1

Aston Villa (20.)-Liverpool (9.) - Vasárnap, 15.00

Az Aston Villa számára egyre inkább elúszik a bentmaradás, minden meccs élet-halál harc számukra. A liverpooliaknak hiába lett Jürgen Klopp személyében remek edzőjük, nem javultak az eredményeik. A nemzetközi kuapszerepléshez be kell húniuk az ilyen mérkőzéseket.

Tippem: 2

Manchester City (4.)-Tottenham (2.) - Vasárnap, 17.15.

A Tottenham csak-csak beférkőzik a nagyok közé, ám a Citynek lényegesen erősebb a játékosállománya. Ettől függetlenül nagyon nehéz mérkőzés vár a manchesteriekre, nem is sikerül begyűjteniük a három pontot.

Tippem: x.

- Úgy vélem, vagy az Arsenal-Manchester City duóból kerül ki a bajnok, a Leicester nem bírja majd a nagy nyomást - zárta szavait Artner Tamás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!