Sportvilág

2012.11.03. 17:21

Pólós ünnep Fehérváron - A magyar válogatott világbajnokot vert

Székesfehérvár - Szombaton délben megtelt a Csitáry G. Emil Uszoda lelátója, hiszen a magyar vízilabda-válogatott világliga-mérkőzésen fogadta a világbajnok, olimpiai ezüstérmes olaszokat.

MTI

Csodálatos volt látni, hogy Székesfehérvárt ismét felizgatta a vízilabda-sport: dugig megtelt az uszoda lelátója az olaszok elleni mérkőzésre.    

A hangulat tehát pazar volt, az első hangos taps akkor zúgott fel, amikor Kemény Dénest, a válogatott ez év végén leköszönő szövetségi kapitányát búcsúztatta Martin György, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke egy labda alakú tortával, amelyen három aranyérem volt. Három olimpiai aranyérem, amelyet Keménnyel nyert a magyar csapat...

Az olaszok elleni összecsapáson a part széléről megbízott kapitányként immár Benedek Tibor irányított, mint később kiderült, nem is rosszul.

A mieink végül 6-5 (3-3, 1-0, 2-1, 0-1) arányban nyertek egy végtelenül kemény, kiélezett összecsapáson. A gólokat Varga Dénes (2), Hárai, Szívós, Varga Dániel, Hosnyánszky, illetve Gallo (3), Rizzo és Baraldi szerezték.

Az olaszok kezdtek pontosabban, jobban, gyorsan 2-0-ra vezettek, de a mieink két formás fórból szerzett góllal egalizáltak. A negyedben még egy gólváltás történt, nem sok jel mutatott arra, hogy nagyot fog javulni a védekezés minősége bármely oldalon.

Pedig így történt, a mieink a következő 24 percben a remeklő Nagy Viktor kapus vezérletével mindössze két gólt kaptak, ez pedig megalapozta a győzelmet. A magyar csapat a negyedik negyed elején, kétgólos vezetésnél többször eldönthette volna a meccset, de kimaradtak a helyzetek, végül hiába lett szoros a hajrá, megszületett a győzelem.

 Benedek Tibor csapata jól vizsgázott, csakúgy, mint a szervező Fehérvár Póló SE egyesülete a szervezéssel.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!