Sportvilág

2011.05.06. 15:17

Ötmeccses eltiltást kapott Mourinho

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pénteken öt mérkőzésről eltiltotta és 50 ezer euróra megbírságolta José Mourinhót, a Real Madrid portugál vezetőedzőjét.

MTI

Nem másért, mint az FC Barcelona elleni Bajnokok Ligája elődöntő első összecsapásán (0-2) kapott piros lapja és a találkozó után tett nyilatkozata miatt. A szankció az UEFA égisze alá tartozó sorozatokra vonatkozik. A fővárosi klub jelezte: fellebbez a trénerre kiszabott büntetések ügyében.

A Real Madrid a pénteki közleményében jelezte, egy meccsre szóló eltiltást három szezonra felfüggesztett az UEFA, a maradék négyből pedig egyet már letöltött az edző, amikor kihagyta az elődöntő e heti visszavágóját (1-1).
   
Mourinhót a múlt szerdán megvívott, madridi összecsapáson azért állította ki a játékvezető, mert reklamált, amikor piros lapot kapott Pepe, a Real védője. A találkozó utáni sajtótájékoztatón a portugál szakember élesen kritizálta a játékvezetőt, valamint arra utalt, hogy az UEFA az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) támogatása miatt különleges elbánásban részesíti a Barcelonát.
   
A kontinentális szövetség múlt csütörtökön indított fegyelmi eljárást Mourinho ellen, s időközben a Barcelona a nyilatkozat miatt bepanaszolta az edzőt, a fővárosiak pedig ugyancsak panaszt tettek az UEFA-nál a katalán együttes játékosainak "sorozatosan tanúsított sportszerűtlen magatartása" miatt. A szervezet mindkét panaszt elutasította, de a Real fellebbezett az ítélet ellen.
   
Az UEFA pénteken arról is döntött, hogy az első mérkőzés szünetében kiállított barcelonai cserekapus, Pinto nem szerepelhet a BL-döntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!