Sportvilág

2016.02.22. 18:07

Női vízilabda világliga - A második hely a tét

Négyes csoportjában a hollandok mögötti második hely megtartása a célja a magyar női vízilabda-válogatottnak, amely kedd este Novarában a jelenleg harmadik olasz nemzeti csapat vendége lesz a világliga európai selejtezősorozatának 4. csoportfordulójában.

Az A jelű kvartettben a januárban Belgrádban Európa-bajnoki címet nyert magyar együttes a 2015/16-os vl-széria korábbi három meccsén öt pontot szerzett úgy, hogy az itthoni nyitányon az itáliai gárdát ötméteresekkel 17-15-re legyőzte - ez két pontot ért -, majd 10-7-re kikapott a Hajós uszodában a hollandoktól, míg a franciákat idegenben verte 18-9-re.

Bíró Attila szövetségi kapitány - számolt be róla a sportági szövetség honlapja - az olaszországi meccsre három helyen változtatott Eb-aranyérmes csapatán: kikerült a kapus Kasó Orsolya, továbbá Garda Krisztina és Kisteleki Hanna, helyükön kapusposzton Bolonyai Flóra, mezőnyjátékosként pedig Menczinger Kata és Leimeter Dóra kapott behívót.

A kapitány a módosítás kapcsán így nyilatkozott: "Az olimpiára készülünk. Rióba a legjobb tizenhárom játékos utazik, bérelt helyek nincsenek, mindenki előtt ott a lehetőség, hogy az edzéseken, meccseken bizonyítson."

A belgrádi Eb-elődöntőben is legyőzött, és most a tavaszi olimpiai selejtezőre készülő olaszok vissza akarnak vágni a vereségekért - jelezte Bíró Attila, aki szerint "nincs ezzel baj, tudjuk, hogy mostantól sokan igyekeznek levadászni az Európa-bajnok skalpját". Hozzátette, hogy ez olyan teher, amellyel meg kell birkózni. 

"Akinek nem megy, az könnyűnek találtatik, de hiszem, nem lesz nálunk ilyen probléma" - fogalmazott.

A magyar válogatott kerete:
Bolonyai Flóra (Szentes), Gangl Edina (UVSE) - kapusok
Antal Dóra, Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (mind UVSE), Menczinger Kata (Dunaújváros), Illés Anna, Leimeter Dóra, Takács Orsolya (mind BVSC), Bujka Barbara (Szentes), Czigány Dóra (Eger) - mezőnyjátékosok

Az A csoport keddi programja:
Franciaország-Hollandia, Lille, 20.00
Olaszország-Magyarország, Novara, 20.30
Az állás három forduló után: 1. Hollandia 9 pont, 2. Magyarország 5, 3. Olaszország 4, 4. Franciaország 0 
A világliga európai négyeseiből a két csoportelső és a jobbik második helyezett jut be a legjobb nyolc közé, az úgynevezett szuperdöntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!