Sportvilág

2013.11.25. 10:49

Női kézilabda-vb - Kezdődik a felkészülés

Hétfőn délután találkozik a december 6-án rajtoló szerbiai női kézilabda-világbajnokságra készülő magyar válogatott Balmazújvárosban.

MTI

A csapattól származó információ szerint a keretbe behívottak közül senki sem sérült vagy beteg, egyedül Görbicz Anitának fáj még a bokája, de ő is ott lesz az edzőtábor kezdetén.

Tomori Zsuzsanna a szövetség honlapján elmondta: mentálisan még fel kell dolgoznia, hogy klubjával, az FTC-vel nem jutott be a Bajnokok Ligája középdöntőjébe, ugyanakkor fizikálisan rendben van. Hozzátette, abban bízik, hogy a válogatott átlendíti a ferencvárosiakat a holtponton, új impulzusokat kapnak, és a világbajnokság rajtjára teljesen feltöltődnek. 

Hajdu János szövetségi kapitány együttese december 7-én kezd a vb-n az újvidéki csoportban. Először Csehország, 9-én Tunézia, 10-én Ausztrália, 12-én Románia, 13-án pedig Németország lesz az ellenfél. A csoportból a legjobb négy jut a nyolcaddöntőbe.
A magyar válogatott kerete: 

Kapusok: Herr Orsolya (Győri Audi ETO), Kiss Éva (Fehérvár KC), Triffa Ágnes (Ipress Center-Vác)
Jobbszélsők: Bognár-Bódi Bernadett (Győri Audi ETO), Kovacsicz Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: Soós Viktória (Győri Audi ETO), Tomori Zsuzsanna (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Beállók: Cifra Anita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szamoránsky Piroska (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: Bulath Anita (Dunaújváros), Szekeres Klára (Érd), Triscsuk Krisztina (Érd), Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: Vérten Orsolya (FTC-Rail Cargo Hungaria), Vincze Melinda (Dunaújváros)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!