Sportvilág

2010.08.18. 02:26

Nem utazik dunaújvárosi versenyző a kajak-kenu vb-re

Budapest - A magyar kajak-kenu válogatott első része szerdán kel útra az év fő versenyére, a lengyelországi világbajnokságra.

MTI

Poznanban csütörtöktől vasárnapig tartank a versenyek. A Gubacsi vízicentrumban rendezett keddi, csapatbemutató sajtótájékoztatón Baráth Etele, a hazai szövetség elnöke elmondta: ugyan szokás szerint egy kicsit szorong a verseny előtt, de reméli, hogy a vb-n az együttes hozza azt, amit tud. Kor szempontjából elég vegyes a csapatunk összetétele, s mindenkinek iszonyú nehéz lesz bizonyítania, hiszen a sportág dinamikusan fejlődik az egész világon. Ettől függetlenül bízom a hagyományosan jó szereplésben - fogalmazott. A csapat közvetlen felkészülése az elmúlt három hétben Szolnokon zajlott, ahol ugyan kicsit zsúfolt volt a víz, de a vezetők és a versenyzők szerint mindenki el tudta végezni a szükséges munkát. Egy ilyen központi felkészülés sok feszültséget rejt magában, de meglátásom szerint az érintettek ezt most jól tudták kezelni. Én összesen tíz érmet, köztük öt aranyat remélek, de ha kijön a lépés, akár még szebb is lehet a végeredmény - fogalmazott Storcz Botond szövetségi kapitány, aki hangsúlyozta, hogy kíváncsian várja a 200 m-es versenyeket, amelyek közül négy tavaly óta már olimpiai szám. Az összesen harminchét tagú csapat második része pénteken utazik majd Poznanba. Ezúttal nincs dunaújvárosi versenyző a válogatottban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!