Sportvilág

2017.01.13. 19:55

Nem tudtuk legyőzni az Európa-bajnokot

Rouen - Az Európa-bajnok Németország ellen pénteken megkezdte szereplését a franciaországi világbajnokságon a magyar férfi kézilabda-válogatott.

Gallai Péter

Xavier Sabaté szövetségi kapitány a csütörtök esti technikai értekezlet előtt döntött a vb-rajtra benevezett 16 játékosáról. A Franciaországban lévő keret tagjai közül végül a két veszprémi, a jobbszélső Gulyás Péter és a balszélső Iváncsik Gergő maradt ki. Így papíron egyetlen szélsővel vágtunk neki a sorozatnak, aminek szakmai okai voltak, hiszen a válogatott játéka nem rájuk épül, hanem a védekezésre, ezért maradt bent mind a négy beálló a keretben.

Xavier Sabaté kapitány együttese nem tudott bravúrt elérni a nyitányon Fotó: MTI

Németország - Magyarország 27-23 (16-11)

Magyarország: Fazekas - Harsányi 1, Zubai 2, Nagy L. 1, Ligetvári, Szöllősi Sz., Juhász Á 3. Csere: Mikler (kapus), Bodó 3, Császár 3 (1), Lékai 3, Bánhidi, Schuch, Ancsin 1, Balogh Zs. 3, Dzsamali 3. Szövetségi kapitány: Xavier Sabaté.

Kiállítások: 6, illetve 4 perc.

Hétméteresek: 8/8, illetve 1/2.

A meccs első félidejében Nagy László bokarándulást szenvedett, nem is tudott visszatérni a pályára. A játékosra a meccs után további vizsgálatok vártak.

A folytatásban szombaton 20.45 órakor Horvátország lesz az ellenfél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!