Sportvilág

2017.05.19. 16:25

Kialakult az elődöntő a hoki vb-n

DUNAÚJVÁROS - A német -francia közös rendezésű Top Divíziós jégkorong-világbajnokságon tegnap magyar siker született. A Nemzetközi Jégkorong Szövetség kongresszusa Budapestnek adta a jövő évi divízió I/A-s vb rendezési jogát. Csütörtökön pedig lapzártánk után kialakult a mai elődöntő párosítása. Kanada az oroszokkal, a svédek a finnekkel játszanak.

Agárdy Csaba

Kezdjük a számunkra legfontosabbal! A világbajnokságon tegnap megkezdődött a Nemzetközi Jégkorong Szövetség kongresszusa. A jövő évi világbajnokságok rendezési jogáról, így a divízió I/A-sról is ezúttal döntöttek. A magyar küldöttség tagjainak nem kellett sokáig izgulniuk, mert Lengyelország a kongresszus kezdete előtt visszalépett, ezért Magyarország lett a befutó. (Korábban az osztrákok is a jelentkezők között voltak, de ők áprilisban följutottak a Top Divízióba.) Az eseménynek 2018. április 22. és 28. között a Papp László Budapest Sportaréna ad otthont, ahol a magyar válogatott mellett, Szlovénia, Olaszország, Kazahsztán, Lengyelország és Nagy-Britannia szerepel.

A világbajnokság eseményeiről! A legjobb nyolc között akármilyen eredmény születik, nem beszélhetünk meglepetésről. De mégis: ha a mostani világbajnokság csoportmérkőzéseit figyelembe vesszük, csak történt egy váratlan eredmény. Az Egyesült Államok ugyanis simán kikapott a finnektől 2-0-ra. Az USA remekelt a csoportjában, hét meccsből hatot megnyert, és tizennyolc ponttal első helyen jutott tovább. Amíg a finnek szenvedtek, a franciáktól például 5-1-re kaptak ki. Összesen három vereséget szedtek össze, önmagukhoz képest borzasztó játékkal, és tizenegy ponttal negyedikként épphogy továbbjutottak. A negyeddöntőben azután gólt sem kaptak Az oroszok is simán átléptek a cseheken, itt 3-0 lett a végeredmény.

Az esti párosításban Kanada 2-1-re verte a házigazda Németországot, de csak az eredmény volt szoros, a kanadaiak szinte egy kapura játszottak. A kapura lövési adat: Kanada negyvennyolcszor, a németek pedig tizennyolcszor lőttek kapura. Mindent elmond, hogy a második harmadban 20-1 volt ez a mutató a kanadaiak javára.

Svédország és Svájc kiegyenlített meccset játszott, de a skandinávok megérdemelten nyertek 3-1-re, és jutottak a négy közé.

Végül olyan párosítások jöttek létre az elődöntőben, amire nem panaszkodhatnak a szurkolók. Az egyik ágon a sportág szuperrangadóját, a Kanada - Oroszország derbit rendezik meg (15.15 óra), a másikon pedig skandináv örökrangadó, Svédország - Finnország lesz (19.15). (Mindkét találkozót a Sport2 közvetíti.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!