Sportvilág

2009.05.30. 02:29

Lord Stanley kupájáért

Dunaújváros - A két tavalyi döntős, vagyis a Detroit Red Wings és a Pittsburgh Penguins játszik ismét a jégkorongozók Stanley Kupájáért. A döntő vasárnap magyar idő szerint hajnalban kezdődik.

Agárdy Csaba

A kérdés az, hogy megvédi-e címét a Detroit Red Wings vagy pedig a Pittsburgh Penguins kerül a trónra az észak-amerikai profi jégkorongligában, az NHL-ben. A két csapat tavaly is találkozott a fináléban, akkor a Detroit 4-2-es összesítéssel diadalmaskodott. Egyébként a Red Wings tizenkétszeres Stanley Kupa győztes. Először 1936-ban, legutóbb tavaly nyert. A Pingvinek kétszer nyertek, 1991-ben és 1992-ben.

A bajnokság elég sok meglepetést hozott. Kezdjük azzal, hogy az Elnök Kupa győztese, vagyis az alapszakasz első helyezettje, a San Jose Sharks már a rájátszás első körében kiesett, 4-2-re verte őket összesítésben az Anaheim Ducks. A Sharks-nál sokkal rosszabbul is jártak azonban olyan többszörös Stanley Kupa győztes csapatok, mint a Toronto Maple Leafs (tizenháromszoros), a New York Islanders (4), az Edmonton Oilers (5), a Colorado Avalanche (4), amelyek a rájátszásba sem kerültek be.

De vissza a döntőre! A Pittsburgh Malkin és Crosby teljesítményében bízhat, míg a Red Wings abban, hogy nála a pályaelőny, vagyis, ha hetedik meccs lesz, akkor ők a házigazdák, és persze Dacjuk, illetve Nicklas Lidström felgyógyulásában.

A döntő menetrendje (magyar idő szerint): 1. mérkőzés: Detroit Red Wings- Pittsburgh Penguins, vasárnap 2 óra. 2. mérkőzés: Detroit - Pittsburgh, hétfő 2 óra. 3. mérkőzés: Pittsburgh - Detroit, szerda 2 óra. 4. mérkőzés: Pittsburgh - Detroit, június 5., péntek 2 óra.Ha szükséges. 5. mérkőzés: Detroit - Pittsburgh, június 7., vasárnap 2 óra. 6. mérkőzés: Pittsburgh - Detroit, június 10., szerda 2 óra. 7. mérkőzés: Detroit - Pittsburgh, június 13., szombat 2 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!