Sportvilág

2013.07.09. 12:54

Letette az esküt az EYOF-ra utazó csapat

Letették az olimpiai esküt az Európai Ifjúsági és Olimpiai Fesztiválra (EYOF) utazó magyar csapat tagjai.

MTI

A keddi fogadalomtétel előtt az 1999-es hasonló viadalon öt aranyérmet nyert úszónő, Risztov Éva videóüzenetét tekinthette meg a MOM Kulturális Központ színháztermében az a 77 sportoló, aki szombattól jövő hét péntekig a hollandiai Utrechtben képviseli Magyarországot.

"Már felidézni sem tudom, mely számokban lettem első, de azt tudom, ezek a sikerek mekkora erőt, lökést adtak a későbbi karrieremhez" - mondta a barcelonai vizes világbajnokságra készülő, tavaly Londonban 10 kilométeren olimpiai bajnok Risztov, aki ezt követően az eskü szövegét is előmondta a versenyzőknek.

Az idei megméretésen első alkalommal szerepel a női kézi- és kosárlabda-válogatott, így a nyolc sportág közül egyedül röplabdában nem lesz magyar résztvevő. "Egy sikeréhes, szerethető csapat utazik ki Hollandiába, és azt kívánom minden versenyzőnknek, hogy egy sikeres és még szerethetőbb csapat térjen majd haza" - fogalmazott Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, aki ugyanakkor nem bocsátkozott esélylatolgatásba.

Az eskütételt követően a MOB és a Samsung Magyarország újabb, négy évre szóló együttműködési szerződést írt alá. Az Európai Ifjúsági és Olimpiai Fesztiválra idén tizenkettedik alkalommal kerül sor. A 15-17 éves sportreménységek viadalát 2017-ben Győrben rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!