Sportvilág

2010.07.15. 02:28

Létesítmények: a helyzet siralmas

Dunaújváros - Dunaújváros sportlétesítményekben kimondottan jól ellátott. Akár boldogok is lehetnénk, de sajnos szinte mindegyik - minimum - felújításra szorul.

Agárdy Csaba

Nézzük, hogy is állunk! A DVG Zrt. által üzemeltetett létesítmények közül a jégcsarnokot kipipálhatjuk, az a maga kategóriájában Európa-szintű. A szomszédságában lévő sportcsarnok viszont az utolsókat rúgja, beázik, a vakolat omlik, a külső burkolat is cserére szorul. Az ugyancsak a Központi Sporttelepen található tornacsarnok még rosszabb állapotban van, mint a sportcsarnok - arra is ráférne egy alapos renoválás. A radari sporttelepen még siralmasabb a helyzet: az öltözőket, a wc-ket dózerolni kellene. Az egykor az országban egyedülálló atlétikai csarnokot - csak itt lehetett fedettpályás rúdugróversenyt rendezni - is rég be kellett volna zárni. Lesújtó az állapota, kiégett neonok, betört ablakok...

A szomszédos birkózócsarnok helyzete sem különb. Ott az elmúlt húsz évben annyi változás történt, hogy felújították a vizesblokkot - ennek is vagy tíz éve - és három éve felújították a tetőt, ami annyit jelent, hogy megszüntették a beázást...

A csónakház sem egy világszám, de oda azért jó szívvel be lehet lépni, látni, hogy az ott edző sportolók, trénerek szívükön viselik az elavult létesítmény sorsát, de ennél több pozitívummal nem tudunk innen sem szolgálni.

A DVCSH által üzemeltetett uszoda teljes generálra szorul, csoda, hogy még üzemel, igaz, az elmúlt években több komolyabb felújítás is volt a létesítményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!