Sportvilág

2011.05.24. 02:28

Júniusban újabb futam

Dunaújváros - Szép számú közönség szemlélte a motorcsónakosok hétvégi öbölbeli versenyzését. Ragyogó időben szálltak vízre a csónakosok, és izgalmas csatákat vívtak.

Jankó Árpád

Tizenkét országból érkeztek motorcsónakosok Dunaújvárosba, és számunkra öröm, hogy magyar versenyző, köztük dunaújvárosi is állhatott a dobogó legmagasabb fokán.

TR 850-ben első helyen végzett a DVSC motorcsónakosa Lengyel László, és így Európa-bajnokságot is nyert. Második lett az észt Alekszej Noskov, a harmadik helyen végzett az orosz Andrej Ovcsinyikov.

A Formula-500-as kategóriában (tizenegyen indultak, a motorok hetven lóerősek) a bajai Henicz Róbert szerezte meg az első helyet, mögötte az osztrák színekben versenyző Havas Attila végzett a második helyen, a harmadik az olasz Mauro Bacchi lett.

A Formula-4-ben (világbajnoki fordulóban) a dunaújvárosi Tábori Áron volt érdekelt. A fiatal motorcsónakos az időmérők alapján a figyelemre méltó negyedik helyet harcolta ki magának. Sűrű volt a rajt, ám hamarosan kiderült, komoly a baj Áron hajójával. Ritkán fordul elő ilyen technikai hiba, de ezúttal a hajó alja leszakadt. Ez pedig nagyon veszélyes szituációt jelentett, mert a csónak gyors ütemben süllyedt, ám a segítség idejében érkezett. Végül az angol Scott Curtis nyerte meg a világbajnoki futamot. Második lett a portugál Pedro Fortuna, s a harmadik helyen a szintén angol Brian Block végzett.

A FT 250-es verseny, ezen indult volna ifj. Sándor Péter (juniorok) elmaradt, mivel nem volt kellő számú nevezés erre a futamra.

Az idei első dunaújvárosi motorcsónakos randevú után hamarosan szervezik a következőt. Június 4-5-én az öbölben rendezik meg a Formula-2-es világbajnoki futamot. Ez a kategória a dunaújvárosi Cserni Béla és a mohácsi Kovács László versenyosztálya.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!