Sportvilág

2014.03.11. 18:19

Jenner hárommeccses eltiltást, az FTC félmilliós bírságot kapott

Három mérkőzésre szóló eltiltást kapott a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságától Julian Jenner, a Ferencváros játékosa, akit a múlt hétvégi fordulóban kiállítottak.

A holland futballista, akit második sárga lappal küldött le a pályáról a játékvezető, botrányosan viselkedett, miután megkapta a piros lapot: veszekedett a bíróval - akit gúnyosan meg is tapsolt -, az ellenfél játékosaival, sőt saját csapata egyik trénerével, Máté Csabával is.

Az OTP Bank Liga 19. fordulójában kiállított további játékosok közül Kádár Tamás (Diósgyőr) és Pierre-Yves Ngawa (Újpest) két, Paulo Vinicius (Videoton) pedig egy meccsre szóló eltiltást kapott.

Az FTC-t szurkolói magatartása - pirotechnikai eszközök használata, megbotránkoztató rigmusok bekiabálása, valamint rasszista, antiszemita megnyilvánulások - miatt 500 ezer forintra bírságolták, míg az Újpestnek hasonló okok miatt 300 ezret kell befizetnie.

Az MLSZ honlapján olvasható keddi beszámoló szerint a fegyelmi bizottság tárgyalás megtartása után változatlanul hagyta Bekő Balázsnak, a Kecskemét vezetőedzőjének két bajnoki találkozóra szóló eltiltását, míg Bori Gábor (Paks) és Lipták Zoltán (Győr) korábbi, három mérkőzésre szóló eltiltását két, Michal Svec (Győr) korábbi két mérkőzésre szóló eltiltását pedig egyre szóló eltiltásra mérsékelte. Mateo Pavlovic (FTC) hárommeccses eltiltását fenntartotta.

A bizottság a Lombard Pápát az igazolási és átigazolási jogból kizárta mindaddig, amíg nem rendezi tartozását Dlusztus András labdarúgóval szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!