Sportvilág

2013.01.09. 18:47

Indul a Dakar ötödik napja

Csapatban csapatnak tovább a Sandlander Dakar Team versenyzői a terepfutam ötödik napján, amelyen Perut maguk mögött hagyva a chilei Aricába kell eljutniuk.

A két Toyotából, a fiúk ruházatából, sisakjából és cipőjéből a kedd esti táborban egy kisebb építkezéshez elég homok került elő, mégsem gondolja egyikük sem, hogy zsebre vágták a dűnéket és mostantól sima az út.

Bognár József és Farkas Nándor, a 455-ös és a 405-ös autó navigátora szinte vacsora helyett is a következő napot tanulmányozta, a szervezők ugyanis azt javasolták: a másodpilóták tapasszák szemüket az itinerre szerdán.

 

Fotók: Sandlander Dakar Team

 

S a képletnek ezzel nincs vége: a 172 kilométeres speciálszakasz rázós utakat ígér, ahol ugyan lehet majd lendületesen menni, a köves szakaszok és a folyók új akadályként lépnek be a képbe.

A mezőny egyúttal elhagyja a napok óta fieszta-hangulatban élő Perut és átér Chilébe, az országváltás pedig a tájban és a terepviszonyokban is megmutatkozik. A mért szakaszon túl egy 337 kilométeres összekötő vár az autósokra, a szervizkamionnak pedig 390 kilométert kell megtenni.

A Sebestyén SándorBognár József kettős helyi idő szerint délután 12:42-kor a 90. helyről rajtolt el, fél perccel mögöttük pedig ott van Pócsik László, Farkas Nándor és Szaller Zoltán, azaz az UNIQA Safety Car.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!