Sportvilág

2011.01.10. 03:29

Győztes hangolás: a magyar férfikézilabda-válogatott nyerte a kupát

Gdynia - Csehország és Szlovákia legyőzése után szombaton döntetlent játszott a házigazda lengyelekkel a magyar férfikézilabda-válogatott. Ezzel megnyertük a tornát.

Gallai Péter

Lengyelország - Magyarország 31-31 (16-16)

Lengyelország: SZMAL - Jurasik 1, M. LIJEWSKI 4, Siódmiak 1, TKACZYK 3, BIELECKI 2, Tluczynski 2. Csere: Wyszomirski (kapus), Jaszka 4, KUCHCZYNSKI 6, Jachlewski, Tomczak 5/4 , Zoltak 2, Grabarczyk, Jurkiewicz 1, Glinksi, Rosinksi.

Magyarország: Mikler - Harsányi 4/1, MOCSAI 4, GÁL 3, Császár 1, ILYÉS 5, TÖRŐ 5. Csere: Tatai (kapus), NAGY K. 4, Gulyás 3, Schuch 2, Ivácsik T., Katzirz, Zubai, Lékai.

A tornát jobb gólkülönbségével a magyar csapat nyerte, nekünk, dunaújvárosiaknak külön öröm: a legjobb kapus Mikler Rolandot lett.

Kedden hirdetik ki az utazó keretet 

Az ezúttal hiányzók közül a harmadik gyermeke születése miatt kimaradó Fazekas Nándorral, valamint a megbetegedő Iváncsik Gergővel számolhat a keret összeállításánál majd Mocsai Lajos. A veszprémi Perez Carlos szereplése pedig a napokban eldől. A világbajnokságra utazó együttest kedden hirdeti ki a szövetségi kapitány. A mieink az első mérkőzésüket pénteken az olimpiai ezüstérmes Izlanddal játsszák. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!