Sportvilág

2009.07.30. 02:29

Fordított, mégis kikaptak a vízilabdás lányok

Róma - Női vízilabda-válogatottunk az olaszországi világbajnokságon az 5-8. helyért lejátszott tegnapi mérkőzésen kikapott a holland együttestől, így pénteken csak a 7. helyért játszhat.

Dunaújvárosi Hírlap

Brávik Fruzsina helyzetével kezdődött a találkozó, de a holland kapus hárította a dunaújvárosi center lövését. Az ellentámadásból viszont Smit az ellenfélnek szerzett vezetést. Pillanatok múlva jött az egyenlítő találat. Ismét Brávik forgolódott a narancssárgák kapuja előtt, és csak büntetőt érően tudták szerelni. Az ötméterest Drávucz magabiztosan értékesítette. A harmadik perc végén M. Cabout lövése egy védő kezén megpattanva jutott a magyar kapuba. Két perccel később M. van der Sloot labdája kacsázott Horváth keze alatt a gólvonal mögé. A második negyed elején labdát vesztett a magyar csapat az ellenfél térfelén, ráadásul Szücsöt kiállították. A gyors támadás végén van Belkum vágta a hálóba a labdát. A hosszú magyar gólképtelenséget Kisteleki ejtése törte meg. Ebben az időszakban játékosaink teljesen tanácstalanok voltak támadásban. Lövőinket távol tartották kapujuktól a hollandok, ezért erőltették a centerjátékot, ami nem volt elég hatékony. Szerencsére a tulipánosok is sorra puskázták el lehetőségeiket. A félidei eredményt emberelőnyös szituációból M. van der Sloot állította be.

Szünet után a figyelmetlen védők közül M. Cabout csavart középről a hálóba. Ekkor úgy látszott, eldőlt a mérkőzés, hiszen az addig mutatott játék, és a négygólos holland előny semmi jóval nem kecsegtetett. Női vízilabdázóink viszont váratlan fordulatokra képesek. A negyed hátralévő részében zsinórban öt gólt szereztek, és átvették a vezetést. Kisteleki kezdte a sorozatot, majd Valkai és Drávucz következett. Keszthelyi két találata között Takács mutatott be egy bravúros mentést a saját kapuja előtt, létszámfölényes helyzetben. Az utolsó negyed is jól kezdődött, hiszen Brávik előnyt harcolt ki, amit Tomaskovics váltott gólra. Ezt követően azonban jött a negatív hullám , amely három holland gólt eredményezett. Először Guichelaar távolról volt eredményes, majd M. Cabout büntetőből, és J. Cabout emberelőnyből talált be, plusz Horváthnak kétszer is bravúrral kellett menteni. Szücs még egyenlíteni tudott, de van Belkum előnyből beállította a végeredményt. Csapatunk a 7. helyért az Ausztrália - Spanyolország mérkőzés vesztesével játszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!