Sportvilág

2016.01.11. 19:08

FIFA-gála - Lionel Messi ötödször a legjobb

Leonel Messi pályafutása során ötödik alkalommal nyerte el a FIFA Aranylabdáját. Az argentin a portugál Cristiano Ronaldót és a bra-zil Neymart utasította maga mögé.

B. Virág Rita

A FIFA Aranylabda-átadó gáláján kiosztották a 2015-ös esztendő legjobbjainak járó díjait. Az év edzője a BL-győztes Barcelona trénere, Luis En- rique lett, aki el sem ment a gálára. Helyette a klub technikai igazgatója, Robert Fernández vette át az elismerést.

Az év legszebb góljáért a Puskás-díjat Goianésia labdarúgója, Wendell Lira érdemelte ki. Mint kiderült, a csodás ollózás a szavazók 46,7 százalékát győzte meg.

A nők között a világbajnok amerikai válogatott szövetségi kapitányát, Carli Lloydot választották 2015 legjobbjának, aki mindemellett a Houston Dashben is szerepel.

Az Aranylabda 2009, 2010, 2011, 2012 után ismét Leonel Messihez került. Rajta kívül háromszor több alkalommal senki sem győzött. A voksok 41,33 százalékát kapta az argentin, Ronaldo 27,76 százalékkal lett második. Neymar csak 7,86 százalékig jutott.

Storcknál Ronaldo, Dzsudzsáknál Messi nyert

Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya Cristiano Ronaldót, Dzsudzsák Balázs csapatkapitány pedig Lionel Messit jelölte meg első helyen a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), valamint a France Football magazin által közösen odaítélt FIFA-Aranylabda szavazáson.

A FIFA honlapjának beszámolója szerint a német edző a második helyen honfitársát, Thomas Müllert, a harmadikon pedig a végső győztes Lionel Messit nevezte meg.

A török Bursaspor szélsője eltalálta a végső sorrendet, hiszen nála is Ronaldo lett a második, a harmadik pedig Neymar. 

Az újságírók közül Csillag Péternél, a Nemzeti Sport munkatársánál Messi győzött Luis Suarez és Ronaldo előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!