Sportvilág

2015.01.11. 20:00

Ezúttal sem sikerült a bravúr a röpladásoknak

Moszkva, Nyíregyháza - Az elmúlt hétvégén az U19-es férfi röplabda-válogatott az orosz fővárosban játszott Európa-bajnoki selejtezőt. Az U21-es korosztály pedig a nyírségi megyeszékhelyen világbajnoki kvalifikációs tornán lépett pályára.

Gallai Péter

A moszkvai Európa bajnoki selejtező A csoportjától győzelemmel búcsúzott az U19-es magyar válogatott. A grúzok elleni első játszmát ugyan még szoros küzdelemben nyerték meg a mieink, de a másik két szettben a húsz pontot sem érte el az ellenfél. A magyar csapat legeredményesebb játékosa a dunaújvárosi Kalmár Ákos volt. A kvartett záró mérkőzésén Oroszország szintén 3:0-ra diadalmaskodott Hollandia ellen.

A csoport végeredménye: 1. Oroszország 9 pont, 2. Hollandia 5 pont, 3. Magyarország 4 pont, 4. Grúzia 0 pont.

A nyíregyházi vb selejtezőn a magyar válogatott liberója, a dunaűjvárosi Gebhradt Áron (11) volt

A nyíregyház világbajnoki selejtező csoport pénteki első napján győzelemmel mutatkozott be a magyar U21-es válogatott. Csapatunk 3:1-re verte Lettország együttesét. A játéknap másik találkozóján a franciák 3:1-re verték Görögországot. A szombati programban a következő eredmények születtek: Franciaország Lettország 3:0, Magyarország Görögország 3:1. Vasárnap először a két nulla pontos csapat mérkőzött meg egymással. A találkozót száz perc alatt 3:1-re a görögök nyerték a lettek ellen. Az esti összecsapáson az egyaránt két, két győzelemmel álló magyar és francia válogatott találkozott egymással.

A tét a csoportelsőség volt, amely a továbbjutást jelentette a következő selejtező körbe. Az első játszmában esélye sem volt a mieinknek. A franciák végig vezetve, magabiztos játékkal nyertek 21-16-ra. A második játékrész már sokkal kiélezettebb küzdelmet hozott. A két csapat végig fej-fej mellett haladt, de hajrában a franciák jobban koncentráltak, így 28-26-ra diadalmaskodtak. A harmadik szett hasonlóan alakult, mint az első. A francia válogatott esélyt sem adott a magyar együttesnek, és 21-18-as győzelmet aratott. Összességében három szettben megérdemelten nyertek a gallok. Az E csoport végeredménye: 1. Franciaország 9 p., 2. Magyarország 6 p., 3. Görögország 3 p, 4. Lettország 0 p.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!