Sportvilág

2010.01.14. 14:55

Erdei lemond cirkálósúlyú világbajnoki övéről

Korábbi nyilatkozatainak megfelelően Erdei Zsolt nem kíván a cirkálósúlyúak között maradni, s ezzel gyakorlatilag lemond a Boksz Világtanács (WBC) novemberben megszerzett cirkálósúlyú világbajnoki övéről, melytől vélhetően január 22-e után fosztja majd meg a szervezet.

nincs nev

A dátum azért tekinthető biztosnak, mert addig, vagyis jövő péntekig kellene megegyeznie hivatalos kihívójával, a lengyel Krzysztóf Wlodarczykkal a címmeccsről, ám a magyar öklöző több interjúban is jelezte, a Giacobbe Fragomeni elleni találkozó csak egyszeri kirándulás volt a cirkálósúlyban.
   
"Nem lesz jövő péntekig megegyezés, mert én már a Fragomeni meccs előtt jeleztem, hogy csak arra a mérkőzésre megyek fel cirkálósúlyba - mondta a félnehézsúlyban közel hat évig világbajnok Erdei az MTI-nek. - A félnehézsúly az én igazi súlycsoportom, egyelőre azonban az Universum még nem ajánlott fel ebben a kategóriában meccslehetőséget nekem. Most várok, meglátjuk, mi lesz."
   
Az sem elképzelhetetlen, hogy minden idők legeredményesebb magyar profi bokszolója korábbi félnehézsúlyú WBO-övéért lépjen szorítóba ismét, hiszen az azt "megöröklő" klubtársát, a német Jürgen Bra:hmert ezen a héten ítélték 16 hónap letöltendő börtönbüntetésre súlyos testi sértésért. Erdei klubjának, az Universumnak a szándékai ugyanakkor egyelőre még nem ismertek.
   
A 31 eddigi profi mérkőzésén veretlen Erdei Zsolt novemberi sikerével történelmi tettet hajtott végre, mivel ő lett az első magyar, aki két súlycsoportban is vb-övet szerzett, s az első, aki a Boksz Világtanács trónjára ülhetett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!