Sportvilág

2009.12.23. 03:28

Ekkora pofont még nem kaptak a fiúk

Dunaújváros - Szombaton nagy magyar csalódással ért véget a divízió II-es junior jégkorong-világbajnokság. Válogatottunk a döntő meccsen vereséget szenvedett.

zaol.hu

J. P. MacCallum, a magyar csapat szövetségi edzője is egyértelműen kijelentette: a magyar válogatott van olyan erős, hogy megnyerje csoportját. Az első négy mérkőzésen nem is volt probléma, válogatottunk átgázolt mindenkin, azonban a mindent eldöntő Nagy-Britannia elleni mérkőzésen a fiúknak semmi sem sikerült, büntetőkkel 5-4-re kikaptak, így maradtak a divízió II-ben.

J. P. MacCallum a sikertelenségről nagyon tömören fogalmazott: - Továbbra is fönntartom, hogy ennek a csapatnak a divízió I-ben a helye. Sajnos a britek ellen nem pörögtünk úgy, ahogy kellett volna, aminek nem tudom az okát. Most nagyon elkeseredett vagyok, a jövőről nem is beszélnék, mivel az sem biztos, hogy maradok a posztomon.

Mayer Péter, a csapat másodedzője sem érti, hogy mi történt a csapattal.

- A britek tudásuk maximumát nyújtották, mi csak a nyolcvan százalékát és ez most kevés volt. Nagy a letargia, ezek a fiúk pályafutásuk során ilyen pofont még nem kaptak.

E sorok írója nagyon jól ismeri mindkét csapatot, ezért bizton állíthatja, hogy tízből kilencszer a magyar válogatott öt góllal verné Nagy-Britanniát, ez volt az az egyetlen egy meccs...

Válogatottunk Fejér megyei játékosokra épült, hiszen Fehérvárról Bálizs Bence, Hetényi Péter, Ozsváth Ádám, Hajós Roland és Tóth Adrián, míg Dunaújvárosból Varga Arnold, Orbán Attila, Kiss Dániel és Virág Tamás volt ott Debrecenben. De a külföldön és más magyar klubokban játszók közül Somogyi Balázs, Nemes Benjamin, Rajna Miklós, Pavuk Attila és Bartalis István is dunaújvárosi, illetve székesfehérvári.

A csoport végeredménye: 1. Nagy-Britannia 13 pont, 2. Magyarország 13 pont, 3. Spanyolország 10 pont, 4. Korea 6 pont, 5. Kína 3 pont, 6. Mexikó 0 pont.

Nagy-Britannia feljutott a divízió I-be, Mexikó kiesett a divízió III-ba. A divízió II-es vb másik csoportjában Litvánia pontveszteség nélkül végzett az első helyen.

Címkék#jégkorong

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!