Sportvilág

2013.09.22. 18:48

Birkózó-vb - Deák Bárdos Mihály ötödik

Budapest - Deák Bárdos Mihály az ötödik helyen végzett a kötöttfogásúak 120 kilogrammos kategóriájában a budapesti birkózó-világbajnokság vasárnapi zárónapján.

MTI

A 38 éves magyar nehézsúlyú a helyosztón a kazah Nurmahan Tinalijev ellen lépett szőnyegre, s a mérkőzésen hamar kiderült, hogy riválisa ezúttal jobb erőben van nála. A kazah már az első menetben 5-0-ás előnyre tett szert, miután rendre kiléptette a diósgyőri birkózót a szőnyegről, a második három percben pedig biztosan őrizte meg előnyét. A hatszoros magyar vb-ezüstérmes így az ötödik helyen végzett.

Deák Bárdos Mihály az utolsó magyar érdekeltje volt a vb-nek, melyet hat éremmel zárt a válogatott: Sastin Marianna aranyérmet nyert, míg a szabadfogású Veréb István (84 kg), Barka Emese (55 kg), illetve a kötöttfogású Módos Péter (55 kg), Lőrincz Viktor (84 kg) és Kiss Balázs (96 kg) harmadik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!