Sportvilág

2017.01.24. 19:25

Átrobogtak rajtunk - Norvégia simán nyerte a vb-negyeddöntőt

Albertville - Nem sikerült az elődöntőbe jutnia a magyar férfi kézilabda-válogatottnak a franciaországi világbajnokságon, miután a keddi negyeddöntőben három góllal kikapott Norvégiától.

Gallai Péter

Negyeddöntőt legutóbb négy éve, győztes negyeddöntőt pedig 1997-ben játszott a magyar válogatott világbajnokságon. A mérkőzés súlyát már a felvezetés is jelezte: az eddigiekkel ellentétben a játékosokat egyenként szólították az elsötétített csarnok játékterére, fejlámpák kíséretében.

Császár Gábor a meccs előtt örömmel köszöntötte a norvégok ismerős játékosait. Utána az jelenthetett számára némi gyógyírt, hogy tizenegy góljával ő lett a mezőny legeredményesebbje
Fotó: francehandball2017.com

Norvégia - Magyarország 31-28 (17-10)

Norvégia: Bergerud - Björnsen 4, Tonnesen 5, Sagosen 5 (1), Myrhol 4, Hansen 6, Jondal 3. Csere: Christensen (kapus), O Sullivan 1, Hykkerud 1, Gullerud, Johannessen 1, Tangen 1. Szövetségi kapitány: Christian Berge.

Magyarország: Mikler - Harsányi 3, Zubai, Nagy L. 1, Ligetvári, Szöllősi Sz., Lékai 1. Csere: Fazekas (kapus), Balogh Zs., Dzsamali, Juhász Á. 1, Császár 11 (6), Bodó 5, Ancsin, Bánhidi 6, Schuch. Szövetségi kapitány: Xavier Sabaté.

Kiállítások: 14, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 6/6.

A norvégok a várakozásoknak megfelelően gyors tempóban játszottak, a mieink többször belehibáztak támadásban, így az ellenfél hamar 6-1-es vezetésre tett szert. A kezdés pont fordított volt, mint a dánok ellen, amikor mi rajtoltunk 4-1-el. A játékrész derekán némileg magára talált a magyar csapat, és 12-8-ra sikerült felzárkózni, ám újra jöttek a hibák, kihagyott helyzetek, s az elképesztő sebességgel játszó norvégok újra növelték az előnyüket.

A második félidő eleje sem hozott változást a játék képében, s mivel Mikler többször kiszolgáltatott helyzetbe került - volt, hogy kettős emberhátrányban is gólt kaptunk -, illetve velünk szemben Sagosen vezérletével nem nagyon rontottak a norvégok, ezért a 45. percre már tíz gólra nőtt a hátrányunk. Ekkor attól lehetett tartani, hogy összeroppanunk. Ám a fiúk becsületére legyen mondva, hogy nem adták fel, s Császár vezérletével sikerült faragni a hátrányon, igaz, a norvégok győzelme egy percig nem forgott veszélyben, de legalább tisztes vereséggel búcsúztunk.

A mérkőzés után a dunaújvárosi nevelésű Zubai Szabolcs azt mondta a meccset közvetítő Sport1 kamerája előtt, hogy a meccs az első félidőben ment el, utána végig csak futottak az eredmény után. - Azt gondolom, borzasztó rosszul kezdtünk, katasztrofálisan, ami miatt kicsit kivagyok . Utána a végén persze mentünk, hajtottunk, küzdöttünk, lőttünk. Azt kellett volna csinálni az elejétől fogva támadásban és védekezésben, mint az utolsó negyedórában és akkor nem így alakul a találkozó. Most nagyon-nagyon dühös és csalódott vagyok.

A mieink a Szlovénia - Katar mérkőzés függvényében a 7. vagy 8. helyen fejezték be a tornát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!