Sportvilág

2015.01.06. 11:45

Africa Race - Akár már a héten elhagyhatja a kórházat Bunkoczi László

Másodszor is megműtötték Bunkoczi Lászlót, Szalay Balázs navigátorát, aki egy hete sérült meg, amikor a magyar duó az Africa Race terepraliverseny első szakaszán balesetet szenvedett.

Az Opel Dakar Team MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a másodpilóta két törött gerinccsigolyáját múlt pénteken csontcementtel stabilizálták, a második, kedd délelőtti beavatkozásra pedig azért volt szükség, hogy Bunkoczi folytatni tudja versenyzői pályafutását.

"Az orvos megkérdezte, szeretnék-e még versenyezni, mondtam, hogy ez nem kérdés, ezért volt szükség a második operációra is. Elszánt vagyok, győzelmekről álmodom, Balázzsal már az új szezont tervezgetjük" - idézte a közlemény a navigátort, aki ideális esetben a héten már elhagyhatja az Amerikai úti klinikát.

Szalayék győzelemre esélyesnek számítottak az autósok között a Dakar-rali korábbi útvonalán zajló Africa Race-en, de a marokkói rajttól 14,6 kilométerre nagy sebességgel homokfalnak ütköztek, az autó pedig előbb a tetejére, majd az oldalára borult. A baleset után Bunkoczit vákuumágyba fektetve, mentőhelikopterrel szállították az egyik helyi kórházba, ott derült ki, hogy két csigolyája eltört.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!