Sportvilág

2014.08.14. 13:48

Úszó Eb - Risztov Éva negyedik 5 kilométeren

Risztov Éva a negyedik helyet szerezte meg a berlini úszó Európa-bajnokságon a nyíltvízi úszók csütörtöki 5 kilométeres női versenyében, amelynek győztese a német Isabelle Harle lett.

Az egyéni indításos, 22 főt felvonultató viadalon, amelyben a rajthelyről percenként követték egymást a résztvevők, a szerdán az olimpiai távú 10 kilométeren Eb-ezüstérmes Risztov sokáig dobogós pozíciót foglalt el, végül azonban a hazaiak versenyzőjén kívül még ketten - a 10 km nyitónapi Európa-bajnoka, a holland Sharon van Rouwendaal és a spanyol Mireia Garcia Belmonte - is nálánál jobb idővel érkeztek célba. A magyar versenyző mögé szorult ugyanakkor a szám Európa-bajnoki címvédője, az olasz Rachele Bruni.

"Még sohasem úsztam ilyen formában, maradjunk annyiban, érdekes volt - nyilatkozta Risztov Éva. - Összességében úsztam egy jó öt kilométert, akik tegnap is versenyeztek, azok közül csak a holland lány előzött meg, a másik kettőnek nem volt benne az izmaiban tíz kilométer."

Gellért Gábor szövetségi kapitány villámértékelése elégedettséget tükrözött:
"Úgy jöttünk el, hogy egy-két érmet mindenképp szerezhetünk - azt gondolom, jól állunk, az, hogy több versenyzőnk is a legjobb tízben végzett, mindenképp biztató. Éva nagyszerűen helytállt, Olasz Anna is, Gyurta Gergő is, a többi fiatal csapattag is: ők a jövőben még inkább beépülhetnek a csapatba - mondta, majd így folytatta: - Látni kell, hogy mennyit lépett előre a szakág, hiszen míg négy-öt éve egy-két ember vett részt a nagyobb versenyeken, most már nagy és eredményes csapattal vagyunk itt."

Eredmények (az Eb honlapjáról):
női 5 km, Európa-bajnok:
-------------------------
Isabelle Harle (Németország) 57:55.7 p
2. Sharon van Rouwendaal (Hollandia) 58:29.9
3. Mireia Garcia Belmonte (Spanyolország) 58:41.4
4. RISZTOV ÉVA 58:48.7
...11. SZILÁGYI NIKOLETT 1:00:46.9 ó

A nyíltvízi úszóknál pénteken szünnap lesz. Szombaton az 5 kilométeres csapatversennyel folytatódnak, majd a 25 kilométeres férfi és női távok vasárnapi versenyeivel fejeződnek be a küzdelmek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!