Sportvilág

2014.08.20. 17:16

Úszó Eb - Hosszú Katinka és Verrasztó Evelyn döntős 200 méter vegyesen

Hosszú Katinka és Verrasztó Evelyn is bejutott a 200 méter vegyes csütörtöki döntőjébe a berlini úszó Európa-bajnokság szerdai versenynapján.

A 400 méteren aranyérmes Hosszú a második futamot megnyerve a legjobb idővel jutott a fináléba, míg Verrasztó az első elődöntőben lett második, összesítésben pedig negyedik.

Mindkét magyar versenyző jelentősen javított a délelőtti előfutamban elért idején, Hosszú - aki tíz egyéni és egy váltószámban indul a kontinensviadalon - két és fél másodpercet gyorsulva 2:08.41 perces Európa-bajnoki csúccsal zárt, míg Verrasztó közel másfél másodpercet faragva az idejéből 2:12.60 perc alatt teljesítette a távot.

"Jól ment az úszás vegyesen és háton is, bár utóbbin rosszul rajtoltam. Holnap a döntőben mindkét számban szeretnék a lehető legjobban teljesíteni, 200 vegyesen pedig kifejezetten célom az általam tartott Európa-csúcs megjavítása" - nyilatkozta az MTI-nek Hosszú.

Verrasztó Evelyn elmondta, az ideje ugyan nem mondható jónak, de a fináléban bízik a javításban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!