Sportvilág

2014.08.22. 17:31

Úszó Eb - Balog Gábor is döntős 200 méter háton

Pénteken két úszónk volt érdekelt a döntőkben a berlini Eb-n, ám számunkra nem ez volt a nap eseménye, ugyanis a Dunaferr-DVSI képviselője, Balog Gábor 200 háton harmadik idővel jutott döntőbe!

Gallai Péter

Gyurta Gergely 800 méter gyorson, Kozma Dominik pedig 100 méter gyoron képviselték a magyar színeket a pénteki döntőkben az Európa-bajnokságon, végül mindketten hatodikok lettek. A nap során a dunaújvárosi Balog Gáborért is szoríthattunk, aki 200 háton indult és a délelőtti előfutamból magabiztosan, kilencedik helyen jutott tovább. A másik magyar, Bernek Péter is továbblépett. Délután mindkét magyar a második elődöntőben kapott helyet, Balog egészen 150 méterig vezetett, míg a Kőbánya SC versenyzője eleinte a középmezőnyben tempózott, majd a második százon fokozatosan felzárkózott, az utolsó ötven méternél pedig már második volt, aztán az utolsó hosszon a címvédő lengyel Radoslaw Kawecki mindkettejüket lehajrázta. Bernek 1:57.41 perccel második, Balog 1:57.97 perccel harmadik lett a futamában és összesítésben is. Előbbi több mint egy, utóbbi több mint két másodpercet javított a délelőtti előfutamban elért idején. Balog Gábor így értékelt: – Mentem veszettül, bár ennyire gyorsan nem akartam kezdeni, csakhogy elvitt a hév. A fordulóim viszont nem álltak rendesen össze, úgyhogy egy csomó energiát elpazaroltam, ráadásul az utolsó hosszon nekiúsztam a kötélnek, vagyis a döntőben van hová fejlődnöm. A hibák kiküszöbölésével sokat nyerhetek, és ha egyéni csúcsom közelébe jutok, tehát 1:57-en belül érek célba, nagy baj már nem érhet a mai döntőben.A Dunaferr másik indulója, Takács Krisztián szombaton ötven gyorson áll rajthoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!