Sportvilág

2014.08.24. 17:03

Szenzációs eredmények az ifjúsági olimpián vasárnap: nyolc magyar érem!

Összesen nyolc érmet, öt ezüstöt és három bronzot szereztek a magyar sportolók a kínai Nankingban zajló ifjúsági olimpia vasárnapi versenynapján.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapjának beszámolója szerint a kajakos fiúknál Mozgi Milán, a lányoknál pedig Homonnai Luca is bejutott a döntőbe, ahol előbbi fehérorosz, utóbbi pedig orosz riválistól kapott ki, így mindketten második helyen végeztek.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által közreadott képen Mozgi Milán mutatja ezüstérmét a dobogón a férfi kajak egyes döntője után a kínai Nankingban rendezett ifjúsági olimpián 2014. augusztus 24-én. MTI Fotó: Szalmás Péter / MOB

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által közreadott képen Homonnai Luca mutatja ezüstérmét a dobogón a női kajak egyes döntője után a kínai Nankingban rendezett ifjúsági olimpián 2014. augusztus 24-én. MTI Fotó: Szalmás Péter / MOB

Az atlétikapályán Halász Bence esélyesként lépett dobókörbe kalapácsvetésben, ám hiába dobott 81,90 métert, 75 centivel leszorult az első helyről, s ő is ezüstérmes lett. A nők hasonló számában Bácskay Zsófia volt érdekelt, s 67,35 méteres eredménnyel a harmadik helyen zárt. Magasugrásban Luterán Petra a negyedik helyen végzett.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által közreadott képen Halász Bence készül a dobásra a kalapácsvetés döntőjében a kínai Nankingban rendezett ifjúsági olimpián 2014. augusztus 24-én. A fiatal versenyző ezüstérmet nyert. MTI Fotó: Szalmás Péter / MOB

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által közreadott képen Bácskay Zsófia készül a dobásra a kalapácsvetés döntőjében a kínai Nankingban rendezett ifjúsági olimpián 2014. augusztus 24-én. A fiatal versenyző bronzérmet nyert. MTI Fotó: Szalmás Péter / MOB

A tornász Kardos Botond korláton és nyújtón is érdekelt volt a szerenkénti döntőkben, s előbbi szeren ezüstérmet nyert, míg utóbbin a hatodik lett.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által közreadott képen Kardos Botond mutatja ezüstérmét a torna szerenkénti döntőjében a korlát versenyszám után a kínai Nankingban rendezettifjúsági olimpián 2014. augusztus 24-én. MTI Fotó: Szalmás Péter / MOB

A nap ötödik magyar ezüstjét az öttusázó Regős Gergely szerezte meg, aki az úszás és a vívás után vezetett, s a kombinált számban végül a második helyen ért célba.

Bácskay Zsófiához hasonlóan a vitorlázó Vadnai Jonatán és a teniszező Stollár Fanny is bronzéremmel zárta a napot. Vadnai a verseny nyolcadik, utolsó futama előtt a hetedik helyen állt, vasárnap viszont a negyedik helyen haladt át a célvonalon, s ezzel felugrott a bronzérmes pozícióba, mindössze egy helyezési ponttal megelőzve két riválisát is. A második helyezettől három ponttal maradt el. A nők versenyében Érdi Mária a 11. helyen zárt úgy, hogy a vasárnapi futamban a harmadik lett.

Stollár Fanny a lengyel Kamil Majchrzakkal az oldalán a vegyespárosok bronzmeccsén volt érdekelt, s 6:3, 3:6, 10-5-re nyert egy román, argentin duó ellen.

Az ökölvívó Könnyű Richárd a 60 kilogrammosok elődöntőjében egyhangú pontozással (3-0) kikapott kazah riválisától.

A jövő csütörtökig tartó II. ifjúsági olimpián Magyarországot 16 sportágban - asztaliteniszben, atlétikában, cselgáncsban, kajak-kenuban, kerékpárban, kosárlabdában, ökölvívásban, öttusában, sportlövészetben, súlyemelésben, teniszben, tornában, triatlonban, úszásban, vitorlázásban és vívásban - 57 sportoló képviseli.

A kínai játékokon több mint kétszáz országból csaknem 3800, 15 és 18 év közötti versenyző méri össze erejét 28 sportágban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!