Sportvilág

2013.11.14. 09:24

Schumacher nemet mondott a Lotusnak!

A Lotus a hétszeres világbajnokot is felkérte Räikkönen helyettesítésére – sikertelenül.

Kovács Noémi

Kimi Räikkönen betegszabadságával felszabadult az egyik E21 ülése, így a Lotusnak sürgősen olyan versenyzőt kell találnia, aki sikeresen pótolhatja a finnt. Az enstone-i csapat olyan pilótát szeretne megnyerni magának, aki rendelkezik már némi tapasztalattal, hiszen a pontgyűjtés fontos szempont a Ferrarival konstruktőri harcot vívó alakulat számára.

Ez végül azt eredményezi, hogy a csapat harmadik számú versenyzője Davide Valsecchi szinte biztosan nem áll rajthoz a hátralévő versenyen, de a Lotus végeérhetetlennek tűnő listáján olyan nevek szerepelnek-szerepeltek, mint Nico Hülkenberg, Heikki Kovalainen vagy brazil értesülések szerint Felipe Nasr.

A német Bild szerda este robbantotta a bombát: a Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier a 2012-es szezon végén ismét visszavonult Michael Schumacherrel is felvette a kapcsolatot, hogy meggyőzzék a hétszeres világbajnokot arról, öltse magára a Lotus overállját Austinban és Brazíliában.

Mindezt Schumacher menedzsere is megerősítette a Bildnek, ugyanakkor az is hamar kiderült, hogy a hétszeres világbajnok visszautasította az ajánlatot. A Bildnek a versenyző menedzsere, Sabine Kehm adott interjút.

„Nem találom szokatlannak, hogy felkérték erre. Azért sem, mert Nico Rosberg és Lewis Hamilton annak előnyeit élvezheti, hogy Michael az elmúlt három évben sokat fejlesztett. Egyenlő partnere volt Niconak, Nico pedig egyenlő ellenfele Lewisnak. De annak ellenére, hogy Michael még alkalmas lenne a versenyzésre, már új életet kezdett.” – mondta Sabine Kehm.

További F1 érdekességek ITT >>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!