Sportvilág

2012.04.30. 02:28

Előolimpia és Világliga - Két helyszínen is ott lesznek a dunaújvárosiak

Dunaújváros - Az Olimpia Kupa hétvégi fordulója után több dunaújvárosi vízilabdázó hölgyre válogatott elfoglaltság vár a következő két hétben, az előolimpián és a Világliga selejtezőjében.

Gallai Péter

Alig pár napja, hogy kiharcolta a londoni szereplés jogát a magyar női vízilabda-válogatott, és a héten máris az olimpia vár a lányokra. Gyorsan leszögezzük: nem hozták előre az ötkarikás játékokat, Merész András kapitány együttese az előolimpián szerepel a héten a brit fővárosban. A lányok a házigazdákon kívül a világbajnoki második Egyesült Államok, valamint a világbajnoki harmadik Ausztrália ellen csiszolhatják tudásukat. A komoly erőpróbára négy Dunaújvárosi Főiskola-Mex Motors játékos utazik: Szücs Gabriella, Menczinger Kata, Kasó Orsolya, Poszkoli Rita.

A társaság mújus 7-én érkezik haza, s közülük hármójuknak - Meczinger, Kasó, Poszkoli - ki sem kell csomagolniuk, ugyanis május 8-án reggel már utaznak a válogatottal egy újabb feladatra, Olaszországba, a Világliga selejtezőjére. A csapatban nemcsak ez a trió képviseli a dunaújvárosi színeket, sőt, DF dominancia jellemzi majd az alakulatot. Ugyanis ezúttal a rutinos játékosok mellett több fiatal is lehetőséget kap a csoportmérkőzéseken. A spanyolok, a németek és az olaszok elleni meccseken Ziegler Diána, Polák Zsófia, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta és Hajor Orsolya is a csapatot erősíti, azaz nyolc dunaújvárosi húzhat címeres sapkát. A selejtezőről május 14-én tér haza a küldöttség, így ezek a játékosok nem szerepelhetnek az Olimpia Kupa négyesdöntőjében, amelyet május 11-én a Fabó Éva uszodában rendeznek meg.

Az Olimpia Kupa hétvégi eredményei: DF - Eger 19-12, DF - BVSC 6-7.

Címkék#vízilabda
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!