Sportvilág

2010.08.17. 02:29

Magyaros napok

Dunaújváros - Szerencsésnek bizonyult a tizenhármas szám a magyar úszóválogatott számára. Kiss László szövetségi kapitány alakulata ugyanis ennyi érmet szerzett a hazai rendezésű Európa-bajnokságon.A szakosztály mindent megtesz azért, hogy felújítsák a rajtköveket

Gallai Péter

Bene Vera, a Dunaferr úszószakosztályának vezetője - aki a helyszínen élte át több aranyérem megszerzését is - szenzációsnak nevezte a válogatott produkcióját.

- Bőven voltak benne meglepetések is, például a női váltó, amely hosszú évtizedek után szerzett elsőséget. Nagyon komoly volt a szurkolótábor, délutánonként úszóversenyre nem jellemző képet lehetett látni: sokan kerestek jegyet az utcán, mert már korábban az összes elkelt.

Majd rátért a dunaújvárosiakra is: - Krisztián ötven gyorsát leszámítva, pozitív bennem az összkép. Szerencsére tegnap már ő és az edzője, Berzlánovits Éva is tudott mosolyogni. Tudom ezeknek a mondatoknak utólag nincsen nagy értelmük, de a döntő után egyből az órára néztünk, s láttuk, ötödikként zárt volna Takács a szétúszásban elért idejével. Amúgy ez a rajtkő dolog érzékenyen érintett minket is, nagyon nagy hátrányt jelentett. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy felújítsuk az ittenieket. Tavasszal kaptunk ugyan ígéretet a szövetségtől, hogy minden utánpótlás-műhely kap egyet, de semmi sem lett belőle. Bordás Bea eljutott a középdöntőkig, még mindig csak tizennyolc éves, ott a lehetőség előtte, hogy még jobb legyen. Azért az sem hangzik rosszul, hogy mondjuk Európa tizenötödik legjobbja.

A két fiatal a megerőltető versenyszezon után most pihenőt kapott, nem is rövidet, egész szeptemberben vakációzhatnak . Ám még várnak rájuk feladatok, hiszen az év végén rövidpályás Európa-bajnokság, valamint világbajnokság is lesz. A dunaújvárosiak ezeken is szeretnének majd ott lenni.

Címkék#úszás
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!