Sportvilág

2010.06.04. 02:27

Nyit a tornatábor

Budapest - A végéhez ért a Dunaferr SE tornaszakosztályában az apró leányok versenysorozata. A dunaújvárosi tornászpalánták az elmúlt hétvégén az UTE Kupán szerepeltek.

Jankó Árpád

A III. korcsoportosok versenyében hat tornászból állt a dunaújvárosi együttes (második osztályosok), és ebben a vetélkedésben is a második helyet szerezték meg a Dunaferr tornászai. Első lett ebben a csoportban is a Postás gárdája, míg a harmadik helyen a Bp. Honvéd végzett. Érdekesség, hogy két héttel ezelőtt a Fradi Kupán a rendező egyesület első helyet szerzett, míg most az utolsó, hatodik helyet tudták elérni.

A dunaújvárosi csapat: Buglyó Luca, Schmidt Anna, Zorics Regina, Weisz Heather, Mányi Zsófia és Mányi Luca.

Ezzel a versennyel befejeződött ezeknek a korosztályoknak az évad. Most rövid pihenés következik, és az iskolaév befejezése után nyit a tornászok nyári tábora.

Erről Trenka János edző nyilatkozott.

- Egy hét lesz csak a pihenés, mert nekünk a nyarat alaposan ki kell használni, hiszen nincs iskola, és naponta kétszer edzhetünk a táborban. Természetesen a monoton gyakorlást feloldjuk uszodalátogatással, kerékpártúrákkal. A szezon végén pedig összejövünk a szülőkkel, gyerekekkel egy hangulatos bográcsozáson.

Trenka János egyébként hosszú útra indul, majd csak július végén tér haza.

- Texas államba utazom, ahol a világhírű edzőházaspár, Károlyi Béla és a felesége munkáját figyelhetem meg. Élőben láthatom, hogy mi a titkuk az Erdélyből származó magyar szakembereknek. Ők csodát műveltek Amerikában, hiszen jelenleg a világ legjobb női tornászai az amerikaiak, akik Kínában verték meg a hazai tornászokat. Itthon a nyári felkészülésünk eredményétől függ majd, hogy milyen célokat tűzünk ki az őszi szezonra.

Címkék#torna
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!