Sportvilág

2010.06.05. 02:29

Bizonytalan a MOL Liga jövője

Dunaújváros - Fontos döntések előtt áll a magyar jégkorong. Hétfőn ligaülés lesz, ahol a MOL Liga jövőjéről tárgyalnak, míg pénteken új elnököt választ a szövetség közgyűlése.

Dunaújvárosi Hírlap

A legnagyobb problémát azonban az okozza, hogy bizonyos híresztelések szerint a MOL mégsem támogatja majd a ligát, mivel a labdarúgás felé kíván nyitni a cég. Hogy mi az igazság, arra konkrétan Radványi Róbert, a liga elnöke sem tudott válaszolni.

- Bizonytalan a helyzet, ez tény. Hallottam én is arról, hogy a MOL a jövőben a labdarúgást akarja kiemelten támogatni. A romániai csapatok távollétének tényleg csak az volt az oka, hogy nem volt jó számukra a legutóbbi időpont, de továbbra is szeretnék a közös bajnokságot. Hétfőn már okosabbak leszünk.

A jövő heti tisztújítással kapcsolatban Radványi Róbert, mint a a jelölőbizottság elnöke elmondta: - A háttérben már folynak a tárgyalások, és ebbe engem, mint a jelölőbizottság elnökét nem vontak be, ezért lemondtam a posztomról. Értesüléseim szerint Németh Miklós, a Közgép Zrt. elnök-vezérigazgatója lehet a befutó. Arról is hallottam, hogy Németh Miklós csak akkor vállalja a feladatot, ha egyhangulag választják meg.

Studniczky Ferenc, aki hét évig állt a szövetség élén, a múlt héten mondott le posztjáról, mondván, itt az ideje annak, hogy átadja a stafétabotot. A volt elnök cáfolta azt, hogy azért távozik, mert az új kormány FIDESZ-közeli embert akar első embernek, és ő nem az. Ennek ellenére sokan ebben látják távozásának okát, hiszen semmi sem indokolja, hogy egy hétéves sikertörténet után önként menjen a szövetségből.

De a hokisok valószínűleg nem járnak rosszul a FIDESZ-szel , hiszen két éve FIDESZ-politikusok beterjesztése és szavazatai alapján kapott az Országgyűléstől az MJSZ 170 millió forintot az utánpótlás-nevelésre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!