Sportvilág

2009.09.05. 02:29

Csicsó emlékére - Rangos megmérettetés vár a fehérvári jégkorongozókra

Székesfehérvár - Szombaton és vasárnap rendezik meg az ifjabb Ocskay Gábor jégkorong-emléktornát az albások legendájáról elnevezett csarnokban.

Dunaújvárosi Hírlap

Bárcsak ne kellett volna megrendezni a tornát, vagy legalább ne ilyen apropóból! A tekintetek tegnap is fátyolossá váltak az autóbusz-állomásnál található kávézóban, ahová a Sapa Fehérvár AV19 jégkorong-szakosztálya sajtótájékoztatót hirdetett. Két remek rapper, Kőházi FankaDeli Feri és Ganxsta Zoli is egy-egy videoklippel emléket állított ifjabb Ocskay Gábornak, és bizony szívszorító volt a fájdalom, amikor Kiscsicsó, jellegzetes mosolyával megjelent a képernyőn...

Az előttünk álló hétvégén a fehérváriak mellett az Olimpija Ljubljana, a Graz 99ers és a Vienna Capitals tiszteleg játékával a márciusban elhunyt legendás center emléke előtt.

Az albások 19-esének húga, Zsuzsanna, Gábor néhány barátjával közösen közhasznú társaságot hozott létre Ifjabb Ocskay Gábor Alapítvány néven, amelyen keresztül a fehérvári utánpótlás legjobbjait, illetve bölcsődéket, óvodákat és gyermekklinikákat kívánnak támogatni. Boros László ügyvéd - Csicsó barátja - hozzátette, a társaság bejegyzése folyamatban van, hamarosan közzéteszik azt a bankszámlaszámot, amelyre a segítségek érkezhetnek.

Egészen biztos, hogy a Sapa Fehérvár AV19 együttesének játékosai kettőzött erővel hajtanak majd az előttünk álló tornán és nemcsak Gábor miatt. A jövő héten ugyanis elkezdődik az EBEL, vagyis a szombati és a vasárnapi összecsapás főpróbának számít. 

A kék-fehérek a felkészülési időszak alatt hat meccset nyertek, egyet pedig elvesztettek, ezt éppen ezen a héten kedden, a szlovák extraligás Zólyom otthonában 4-0-ra. A holnapi, Olimpija elleni találkozó, illetve a vasárnapi helyosztó már az utolsó lehetőség Jarmo Tolvanen vezetőedző számára, hogy megtalálja az ideális összeállítást azért, hogy a lehető leghatékonyabb legyen a csapat rajtja. 

Vas János
és a finn center, Teemu Elomo érkezésével tovább bővültek a variációs lehetőségek, talán nem túlzás azt állítani, minden idők legerősebb fehérvári jégkorongcsapata készül az osztrák ligára és a rájátszásba jutásra.

A Sapa Fehérvár AV19 játékosai ezen a tornán egyedi mezekben lépnek jégre, amelyekre a klub és egy internetes aukciós portál segítségével licitálni lehet. Minden jégre lépő fehérvári hokis mezét meg lehet szerezni, szombat éjfélig lehet srófolni az árat. 

A bevétel az utánpótláshoz kerül, a dresszeket maguk a játékosok adják majd át azoknak, akiknek sikerül olyan árat mondaniuk, amelyre már nem licitál rá senki.

A keretben egyébként további változások is akadtak az elmúlt héten, szinte biztos, hogy megannyi siker és szép eredmény elérése után távozik az albásoktól Fodor Szabolcs, és miután a Vasas Starsszal nem tudott megegyezni, talán Dunaújvárosban folytatja karrierjét. 

Több fiatal viszont kettős igazolással szerepel majd a Mol Ligában, Miskolcon, Bálizs Bence, Tóth Adrián, Hajós Roland és Hetényi Péter a juniorbajnokságban a fehérváriaknál szerepel, csak mérkőzésekre utaznak a borsodi alakulathoz, és bármikor jégre léphetnek az osztrák ligában, ha Tolvanen mester úgy gondolja. A 19 éves Kiss Dávid viszont elköszönt a Sapa Fehérvár AV19-től, és Észak-Amerikában, Tyngsborough-ban, az Eastern Junior Hockey Leauge-ben játszik tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!