Sportvilág

2008.04.15. 02:29

A litvánok kipipálva

Szapporo - A magyar jégkorong-válogatott tegnap megszerezte második győzelmét is a japán divízió I-es világbajnokságon. A mieink ezúttal is szovjet utódállammal játszottak, az ellenfél Litvánia volt, és 6-0-ra nyertünk.

Körmendi János

Magyarország: Szuper - Ennaffati, Szélig (1), Gröschl, Holéczy, Kovács Cs. 1, Svasznek (1), Sille (1), Palkovics 1 (1), Ocskay 2, Vaszjunyin, Horváth, Tokaji (1), Peterdi, Vas M. 1 (1), Ladányi 1, Kangyal, Fekete, Majoross, Benk. Szövetségi kapitány: Pat Cortina.

Litvánia: Dauksevicius - Aliukonis, Katulis, Lelenas, T. Kumeliaskas, D. Kumeliaskas, Kieras, Vysniauskas, Bernatavicius, Bauba, Kulevicius, Nauseda, Nekrasvicius, Kuliesius, Vezelis, Visockas, Limontas, Ivanuskin, Slikas. Szövetségi kapitány: Dmtirij Medvegyev.

Kiállítások14, illetve 30 perc.

Szapporo - A magyar jégkorong-válogatott tegnap megszerezte második győzelmét is a japán divízió I-es világbajnokságon. A mieink ezúttal is szovjet utódállammal játszottak, az ellenfél Litvánia volt, és 6-0-ra nyertünk.

A nap első mérkőzésén az észtek csak nagyon nehezen adták meg magukat az ukránoknak, akik csak az utolsó percben tudták bebiztosítani a győzelmüket.

Vagyis a mi 5-3-as sikerünk Észtország ellen talán még értékesebbé vált. Tegnap azok a litvánok következtek, akiket a japánok 5-0-ra vertek az első fordulóban. A litvánok bátran kezdtek, mivel már a második percben emberhátrányba kerültünk, be is szorítottak minket. Első ránézésre jobbnak tűntek, mint egy éve, amikor 6-2-re vertük őket a szlovéniai vébén. Azután átvette csapatunk az irányítást, aminek a 11. percben meg is lett az eredménye: emberelőnyben két ex-Dunaferr játékos kombinált, Tokaji passzát Vas M.értékesítette. Két perc múlva kettős előnyben Ocskay volt eredményes. Az első harmad kétgólos magyar vezetéssel zárult.

Az azért megfigyelhető volt, hogy válogatottunk kicsit lassú, tompa. Talán átállási gondjai lehettek még a játékosainknak. Általánosan az az elfogadott, hogy ahány óra az időeltolódás, annyi napra van szükség az aklimatizálódáshoz. A mieink múlt hét szerdán érkeztek, és ha minden igaz, akkor pont a szerdai Japán elleni meccsre kerülnek optimális állapotba. Azonban az is igaz, annak ellenére, hogy nem játszott a magyar együttes kirobbanó formában, egy klasszissal jobb volt ellenfelénél, néha pedig úgy megvillant csapatunk, hogy a baltiak azt sem tudták hol a korong, merre álljanak. Nagy különbség volt a két csapat között.

A folytatásban még négy gólt szereztek a mieink, igazságosan elosztva a hátralévő két harmadra. A második játékrészben Palkovics és Kovács talált a litván kapuba, míg a befejező felvonás utolsó két percében kétszer örülhettek a magyarok: előbb Ocskay majd Ladányi volt eredményes.

A mérkőzéssel kapcsolatban meg kell jegyezni, hogy olykor durván, alattomosan játszottak a litvánok, ennek volt köszönhető, hogy Tokaji Viktor, amikor hátulról a palánkra lökték, combsérülést szenvedett. Azonban úgy látszik, szerdán - a keddi szünnap után - játszhat a japánok ellen.

Pat Cortina nyilatkozata az MTI-nek: - Az emberelőnyös játékunk és a kapusteljesítmény hozta meg a sikert. Négy találatunk is létszámfölényben esett, és Szuper Levente is fontos védéseket mutatott be.

További eredményekUkrajna -Észtország 3-1 (0-0, 2-1, 1-0), Japán - Horvátország 3-0 (1-0, 0-0, 2-0).Az állás: 1. Magyarország 6 pont (11-3), 2. Japán 6 (8-0), 3. Ukrajna 6 (7-1), 4. Észtország 0 (4-8), 5. Horvátország 0 (0-7), 6. Litvánia 0 (0-11).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!