Sport

2017.02.14. 20:30

Zsófiék Dallasban gyakorolnak

Dunaújváros - Hétfőn elrepült az Egyesült Államokba egy magyar tornászküldöttség két és fél hetes edzőtáborozásra. Böczögő Dorina és a dunaújvárosi Kovács Zsófia felnőttválogatottak, valamint a szintén dunaújvárosi Jakab Noémi is tagja a csoportnak.

Jankó Árpád

A Dallas melletti tornacentrumban fognak gyakorolni a magyar tornászok Trenka Jánosnak, a Dunaferr SE edzőjének vezényletével. Egyébként találkoznak majd az amerikai válogatottal is, sőt egy felmérő versenyen is indulnak. A versenyt Jakab Noémi kihagyja kisebb sérülése miatt, az edzéseken viszont részt vesz. A helyszín Valerij Ljukin orosz származású, 1988-ban Szöulban olimpiai bajnok birodalma. Kovács és Böczögő, valamint a többiek is majd március 1-jén érkeznek haza.

Kovács Zsófitól gerendán is remeklést vár a szövetségi kapitány Fotó: Ady Géza

A többi válogatott magyar tornásznő (az utánpótlás is) a budapesti tornacsarnokban készül a tavaszi versenyekre. Nagyon fontos lesz a győri EYOF, és majd a kolozsvári Európa-bajnokság. A kontinensviadalon Draskóczy Imre szövetségi kapitány Kovács Zsófiától felemáskorláton és gerendán, Böczögő Dorinától pedig talajon vár döntős eredményt. Makra Noémi versenyzése nem lehetséges, mert kézközépcsont-törést szenvedett.

A kapitány azt is elmondta, hogy tavaly decemberhez képest a felnőttek és az utánpótlás munkáját is át kellett szervezni, mert edzői változások történtek: - Az átrendezéssel kapcsolatban megnyugtató a helyzet, ugyanis sikerült megoldanunk, és építő jellegű munka kezdődött meg mindkét csapatnál. Az edzőtáborban új elemeket tanulnak majd a tornászok, és célunk, hogy a kéthetes tábor végére mindenki eljusson gyakorlatszintre - fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!