Sport

2017.05.21. 16:00

Zsófia is gyűjtöttea magyar érmeket

Eszék - Fantasztikusan szerepeltek a magyar tornászok az eszéki világkupa első napi döntőin, ugrásban Dévai Boglárka első, Kovács Zsófia ugrásban és felemás korláton második, Boncsér Krisztián talajon a harmadik helyen végzett.

Jankó Árpád

Az Eb-bronzérmes Dévai Boglárka az első helyen jutott döntőbe ugrásban, ahol magasabb pontszámot szerzett, mint a selejtezőben, így 14,300 ponttal méltán került a nyakába az aranyérem. Az Eb-ezüstérmes, olimpikon Kovács Zsófia szintén ugrásban 14,034 ponttal egy pozíciót lépett feljebb, amellyel a második helyen zárt, felemás korláton ugyancsak ezüstérmet szerzett, gyakorlatát 14,133 pontra értékelte a zsűri.

Kovács Zsófia: - Ugrásban ugyanazokat ugrottam, mint a selejtezőben, ellenben ősztől erősebb ugrásokat szeretnék majd bemutatni. A felemás korlátot sajnálom, mert az orosznak nem volt olyan tiszta a gyakija, mint nekem. Az érkezésemen kell még javítani, mert ott volt egy kisebb hibám.

Trenka János női edző: - Gyakorlatok szempontjából jól sikerült a szerenkénti döntők első napja, ugrásban mindkét lány, Bogi és Zsófi is szépen megcsinálta az ugrásait, Bogi első, Zsófi második lett. Felemás korláton Zsófi egy szép gyakorlatot mutatott be, a leugrás végén picit mély volt az érkezés, de erősítettünk a selejtezőhöz képest, magasabb pontszámot is kapott. Sajnos ez a második hely keserédes, mert Zsófinak sokkal tisztább gyakorlata volt, mint az orosz lánynak, aki az aranyérmet megnyerte Zsófia előtt.

Kovács Zsófia vasárnap lapzártánk után volt az utolsó szeren, gerendán döntős, mivel ezen a szeren is kivívta a pénteki selejtezőn magának a tovább szereplés jogát a döntőben. Zsófia a selejtezőben bemutatott gerendagyakorlatáról megjegyezte, hogy csak az elején volt egy kis megingás, de utána végig lendületesre sikerültek a mozdulatok. Ezzel a világkupával egyelőre véget ért egy komoly szezon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!