Sport

2016.12.08. 17:30

Zsebibaba tornászai - A gumiasztalosok itthon búcsúztak az évtől

Dunaújváros - Minden év végén rendezi meg a Magyar Torna Szövetség a Zsebibaba versenyét. A gyermekrendezvény két fordulós (őszi-téli és tavaszi), a résztvevők pedig az óvodások, valamint az alsó tagozatos iskolások közül kerülnek ki.

Jankó Árpád

A Dunaferr ezúttal az alsósok közül a második, a harmadik, a negyedik osztályos tornászokat küldte el a versenyre. Nagy örömöt jelentett, hogy a 2. és a 3. osztályosok, a második helyen álltak a tavaszi forduló után, ezt a helyet most meg tudták tartani. A 2. osztályosok csapata (2008-2009-ben születettek, edzők Badics Réka és Török Dániel) a következő volt: Benkő Boglárka, Margiotta Karol, Tóth-Pál Rebeka, Fehér Lili, Szabó Nila. Szőke Nóra edző 3. osztályos csapata: Szilasi Tímea, Salamon Krisztina, Faragó Bianka, Gábor Kata, Török Laura, Czuczor Ninetta.

Az ezüstérmes Makai Lilla (balról), az aranyérmes Mayer Gréta, és a hatodik Bolya Sára Fotó: Amatőr felvétel

A verseny második napján, vasárnap zajlottak az egyéni versenyek. Joó Gabriella és Trenka János edző tanítványai közül Mayer Gréta első helyen végzett összetettben. Makai Lilla második lett, Boya Sára a hatodik, Szabó Laura Anna a kilencedik helyen végzett. A második korcsoportban huszonegy induló között érték el ezt az eredményt.

A III. korcsoportban Kovács-Bokor Luca ötödik helyen végzett, és második lett felemás korláton. (Sajnos a II. korcsoportban csak összetett versenyt rendeztek.) Ez volt a Dunaferr SE tornászainak az idei évben az utolsó versenye. A tornászok szépen teljesítettek, és a Mikulás, aki meglátogatta őket, örömmel adhatta át nekik az ajándékokat, amiket megérdemeltek.

Nemcsak a hagyományos tornászok, hanem a gumiasztalos tornászok is rendeztek országos viadalt, mégpedig a dunaújvárosi tornacsarnokban. Öt egyesület, az UTE, a Nyírtramp, a VTC (Veszprém), a Főnix és természetesen a hazai Dunaferr indította el fiú és leány gumiasztalosait. Tizenegy hazai nyert érmet, ami rendkívül szép eredmény. Az aranyérmesek a következők voltak: Farkas Zita, Balogh Patrik, Szántó Anna, Vincze Áron, Vincze Ákos, Rozs Viktória. Ezüstöt kaptak: Szántó Tilda, Szöllősi Zoé. Bronzérmet szereztek: Carroll Jasmin, Bába Lora, Matucza Csaba. Szalontai Petra pedig az ötödik helyen végzett. A jó hangulatú, eredményes versenyen Halász Tibor, a hazaiak edzője büszke lehetett a tornászainak eredményeire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!