egyhangú döntés

2019.10.25. 11:15

Volt profit választottak az ATP elnökének

A volt profi játékos Andrea Gaudenzit nevezték ki a férfi teniszezők versenyeit szervező ATP elnökévé. A 46 éves olasz szakember megbízatása januártól négy évre szól.

L'Italien Andrea Gaudenzi effectue un revers face au Suédois Jonas Bjorkman, le 15 avril 2002 à Monaco, lors de la première journée du tournoi de tennis de Monte-Carlo comptant pour le troisième des neuf Master Series. AFP PHOTO VANINA LUCCHESI Italian Andrea Gaudenzi hits a backhand to Swedish Jonas Bjorkman during their first round match at Monte Carlo Master Series 15 April 2002, in Monaco. AFP PHOTO VANINA LUCCHESI (Photo by VANINA LUCCHESI / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Vanina Lucchesi

Gaudenzi három tornát nyert pályafutása során, legjobbjaként pedig – 1995-ben – 18. volt a világranglistán.

Eddig Chris Kermode állt a szervezet élén, ő márciusban jelezte, hogy az év végén távozik.

„Az ATP nagyon sok szempontból központi szerepet játszott az életemben, nagy megtiszteltetés, hogy megkaptam ezt a lehetőséget”

- idézte az ATP honlapja Gaudenzit.

„Nem kérdéses, hogy a férfi profi tenisz története egyik legizgalmasabb időszakát éli, én pedig nagyon várom, hogy lássam a körverseny jövőbeli új irányait, amelyek a sportág globális sikerére és népszerűségére építenek.”

Gaudenzit, aki eddig a szervezet médiabizottságában tevékenykedett és nagy szerepet vállalt a közvetítések átszervezésében, egyhangúlag választotta elnökké az ATP igazgatótanácsa.

A játékosok tanácsának elnöke, a világelső Novak Djokovic üdvözölte Gaudenzi kinevezését.

„Korábbi játékosként tudja, hogy mire van szükségünk, visszavonulása után pedig az üzleti életben is sikeres volt.

Minden képessége megvan ahhoz, hogy a körverseny vezetésében is sikeres legyen. Várom a játékosok és a sportág érdekében végzett közös munkát” – mondta róla a szerb teniszező.

Borítókép: Andrea Gaudenzi 2002-ben Monacóban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában