Sport

2012.12.07. 20:09

Világbajnoki címért - A görögökkel meccsel a magyar csapat

Perth – Bejutott a junior vízilabda vb fináléjába a magyar női együttes, miután pénteken 14-11- re legyőzte Oroszország válogatottját az elődöntőben. Az aranyéremért Görögországgal játszanak.

Gallai Péter

Az U18-as válogatottra nagyon komoly rivális, az Európa- bajnok orosz együttes várt. Mihók Attila szövetségi edző együttese nagyon készült az elődöntőre, hiszen nem titkolt céllal, az aranyérem megszerzéséért utazott ki a csapat, ehhez pedig a kontinensbajnokot is le kellett győzni.

A tréneren kívül négy Dunaújvárosi Főiskola Mex Motors játékos: Gurisatti Gréta, Hajor Orsolya, Ziegler Diána és Horváth Brigitta szerepel a csapatban.

 



Gurisatti Gréta fontos szerepet vállalt a győzelemben, három találatot szerzett az oroszok ellen (Fotó: Lázár Zsolt)

 



Magyarország – Oroszország 14-11 (4-1, 6-4, 2-3, 2-3)
Magyarország: Horváth A., Doroszlai (kapusok), Sikter 1, Horváth B. 1, Kele, Garda, Ziegler, Hajor, Gurisatti 3, Miskolczi 3, Kövesdi 1, Gémes 2, Illés 3. Szövetségi edző: Mihók Attila.

Szenzációsan kezdett a magyar alakulat, kihasználva az oroszok álmos játékát, könnyű gólokat szereztek a mieink, a félidőben már 10-5-re vezettek a lányok. A harmadik és a negyedik negyedben az oroszok rákapcsoltak, több momentumuk is volt, de ez is csak arra volt elég, hogy összesítésben három találatra csökkentsék a hátrányukat a végére. Így a lefújás után ezúttal ők szomorkodhattak, a magyar együttes tagjai pedig önfeledten ünnepelhették sikerüket. A találkozó után az összecsapás egyik legeredményesebbje, Illés Anna azt emelte ki, hogy nagyon büszke a válogatottra: – Csapatként jászottunk, méghozzá egy nagyon jó csapatként, rendkívül büszke vagyok mindenkire. Illés szerint viszont nem ez volt a legtökéletesebb mérkőzésük a világbajnokság során, azért meg kellett küzdeniük a döntőbe jutásért is. Azonban vasárnap még jobbak lesznek és sikerül elérniük azt, amiért Ausztráliába utaztak. A magyarok ellenfele a vasárnapi döntőben Görögország lesz, amely 8-3-ra győzte le az Egyesült Államok csapatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!