Magyar Kupa

2019.04.24. 17:16

Vidi-Honvéd döntőt rendeznek

A Budapest Honvéd kettős győzelemmel jutott a labdarúgó Magyar Kupa fináléjába, ugyanis 2-1-es hazai sikerét követően idegenben 3-0-ra múlta felül a másodosztályú Soroksárt az elődöntő szerdai visszavágóján.

Budapest, 2019. április 24. A kispesti Heffler Tibor (lent) és a soroksári Kundrák Norbert a labdarúgó Magyar Kupa elõdöntõjében játszott Soroksár SC - Budapest Honvéd visszavágó mérkõzésen a Szamosi Mihály Sporttelepen 2019. április 24-én. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Az első perctől a Honvéd irányította a játékot, a Soroksár annak ellenére jószerivel kizárólag a védekezésre koncentrált, hogy egygólos hátránnyal kezdte a visszavágót. A hazai csapatnak gyakran mind a tizenegy játékosa saját térfelén volt. A vendégek támadtak, de a gyors kontrák elkerülése érdekében túl nagy kockázatot ők sem vállaltak, viszont bő negyedóra elteltével büntetőből így is vezetést szereztek. A gól ellenére a Soroksár nem változtatott játékán, így a kispestiek maradtak mezőnyfölényben, kapusuknak pedig mindössze egyszer kellett védenie a szünetig.

A folytatásban a Honvéd már nem erőltette az akciókat, így többször próbálkozhatott a másodosztályú riválisa, amely elsősorban távoli lövésekkel veszélyeztetett, de Horváth rendre védeni tudott, így a továbbjutás egy pillanatig sem forgott veszélyben. A hajrában aztán a Honvéd egy szögletet követően, illetve egy szép akció végén magabiztossá is tette a sikerét.

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:

Soroksár SC (NB II)-Budapest Honvéd 0-3 (0-1)

gólszerzők: Ben Hatira (16., 11-esből), Danilo (89.), Tischler (91.)

sárga lap: Bor (13.), Gyömbér (74.), illetve Nagy G. (9.), Szendrei (25.), Kukoc (41.)

A kispestiek úgy küzdhetnek meg a trófeáért, hogy menetelésük során nem találkoztak élvonalbeli együttessel. A Honvéd története 18. döntőjére készülhet, eddig hétszer diadalmaskodott.

A MOL Vidi FC elleni finálét május 25-én rendezik a Groupama Arénában.

Forrás: MTI

Borítókép: Kamber és a soroksári Kundrák Norbert a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében játszott Soroksár SC – Budapest Honvéd visszavágó mérkőzésen a Szamosi Mihály Sporttelepen 2019. április 24-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában