birkózás

2019.03.22. 15:00

Versenyek mellett edzőtábort is szerveztek

Az elmúlt napokban két versenyen is részt vettek a Dunaferr SE birkózói, és közben egy edzőtábort is szerveztek.

Agárdy Csaba

Március 16-án Eger adott otthont az ez évi diák II. korcsoportos (10-11 évesek) kötöttfogású országos bajnokságának, ahol hatvanhárom szakosztály 187 versenyzője állt rajthoz. A Dunaferr SE két, fiókszakosztálya, a Gurics György BDSE három birkózóval képviseltette magát. A GBDSE sportolói közül Tóth Nimród 54 kg-ban nem ért el helyezést, +69 kg-ban Bodor Máté jó birkózással a negyedik, Éva István Bence pedig a harmadik helyen végzett. A Dunaferr képviseletében Garbacz Bence (26 kg) jóval tudása alatt teljesített, nem jutott a legjobb hat közé. Pupp Bence (69 kg) első nagy versenyén vett részt, izgult, görcsösen birkózott, végül ötödikként végzett. Fehér Krisztián edző véleménye: – Alapjában véve a három pontszerző hely nem rossz eredmény, azonban a csapatban két érmes helyezés benne volt.

Szabados Márton a junior válogatottal szerepelt
Fotó: Dunaferr

Március 16–17-én tizennyolc nemzet több mint háromszáz birkózója próbált szerencsét a hagyományos chomutovi kötöttfogású utánpótlás-viadalon Csehországban. A magyar juniorok jó eredményekkel zárták a rangos megmérettetést. 130 kg-ban a Dunaferr SE tehetsége, Szabados Márton képviselte hazánkat. A dunaújvárosi fiú kisebb betegség után nem volt százszázalékos állapotban, ennek ellenére jó teljesítményt nyújtott, bronzérmes lett.

A versenyek mellett sem tétlenkedett a szakosztály: március 11. és 17. között edzőtábort szervezett a Gurics György Birkózó Centrumban (egykori Kőrösi iskola), amelynek első számú célja a kadet (16–17 évesek), a junior (18–20 évesek) és a felnőtt korosztály előtt álló minősítő versenyekre és országos bajnokságokra való felkészülés volt. Az összetartáson tizenkilenc versenyző vett részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában