Sport

2016.10.20. 17:55

Verhető ellenfelek - A Baracs és a Mezőfalva is esélyes a pontszerzésre

Dunaújváros - A vasárnapi nemzeti ünnep miatt a Fejér megyei labdarúgó-bajnokságok tizenegyedik fordulójának minden mérkőzését szombaton rendezik.

Gróf András

A Viszló Trans első osztályban a körzetünkhöz tartozó mindkét együttes hazai környezetben lép majd pályára. A sereghajtó Mezőfalva számára az eddigi vesszőfutást követően most jönnek azok a találkozók, amelyeken lehet esély a jó eredmény elérésére. A középmezőnyhöz való felzárkózást a Lajoskomárom ellen kezdhetik meg. A mezőfalviak győzelem esetén pontszámban utolérhetnék az aktuális ellenfelet, ami hatalmas lökést adhatna az őszi szezon hátralévő időszakára. Az eddig tizenkét pontot gyűjtő baracsiak az elmúlt héten emberelőnyben szenvedtek meglepő vereséget Velencén. Ezúttal a szintén tizenkét egységgel rendelkező Tordas ellen játszanak ki-ki mérkőzést. A baracsiak az élcsapatok ellen rendkívül fegyelmezett védőjátékkal igen értékes pontokat gyűjtöttek, aminek köszönhetően távol kerültek a kieső zónától, de a hasonló kaliberű együttesek ellen is pontokat kellene szerezniük, mert ellenkező esetben könnyen lecsúszhatnak a jelenlegi pozíciójukból. Jó értékmérő lesz a tordasiak elleni találkozó, hiszen a rutinos játékosokat foglalkoztató vendégek az elmúlt öt fordulóban nem szenvedtek vereséget. Viszont az is igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ebben az időszakban többségében a bajnoki mezőny hátsó harmadához tartozó együttesekkel mérték össze tudásukat.

A baracsiak a kieső zónától távol vannak már. A hasonló kaliberű csapatoktól még pontokat kell szerezniük, hogy pozíciójukat meg tudják tartani Fotó: Ady Géza

A másodosztály Agárdi Termál csoportjában az utolsó helyen álló rácalmásiak a középmezőnyhöz tartozó Besnyőt látják vendégül. Az eddigi eredmények alapján nem valószínű, hogy ezen a hétvégén lépnek el sereghajtó pozícióból, hiszen a besnyőiek az utóbbi időszakban masszív középcspattá nőtték ki magukat. Az adonyiak az előző körben hazai pályán magabiztosan győztek a Nagylók ellen, így most is esélyesként utaznak Nagykarácsonyba. A szeszélyesen szereplő hazai együttes szombati megtáltosodása hatalmas meglepetés lenne mindenki számára.

A harmadosztály Horfer Serleg csoportjában a Mezőfalva II a Lajoskomárom második számú együttesével méri össze a tudását idegenben. A múlt heti bravúros győzelmet követően a Kisapostag a Dég elleni hazai találkozón gyarapíthatja a pontjai számát, amivel megerősíthetné pozícióját a középmezőnyben. A Perkáta gólzáporos győzelmet aratott idegenben az előző körben, míg a Nagyvenyim saját pályáján kapott ki. Ennek ellenére vendégként is a nagyvenyimiek az esélyesebbek ezen az összecsapáson. Az előző négy fordulóban veretlen kulcsiak a dobogó harmadik fokán álló Alaphoz látogatnak. Az erre a fordulóra kisorsolt Cece - Nagykarácsony II összecsapást november 13-án játsszák.

A szombati játéknap minden mérkőzésének kezdési időpontja 14.30 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!