Sport

2016.02.18. 17:26

Végre ismét a hazai közönség előtt játszik a Kohász

Dunaújváros - Szombaton három fronton is megharcolnak a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatai a Fehérvár KC együtteseivel.

Jankó Árpád

A Kohász ifjúsági csapata 13.30 órakor, a junior gárda pedig 15.30 órakor fogadja a székesfehérvári lányokat. A felnőttek találkozója pedig 18 órakor kezdődik a Dunaújváros Sportcsarnokban.

Újabb nagyon fontos hazai találkozó következik tehát egy olyan ellenféllel, amelyik az ötödik Dunaújvárosi Kohász mögött a hatodik helyen áll a tabellán. A Kohász tizenhét mérkőzésből 24 pontot szerzett, a Fehérvár KC tizenhat mérkőzésből 15 pontot gyűjtött be. S ha már a számoknál tartunk gyorsan jegyezzük meg, hogy a góllövő lista harmadik helyén álló Kovács Anna (D. Kohász) eddig kilencvenkilencszer talált az ellenfelek hálójába bajnoki mérkőzésen. Szombaton jövet a századik és a többi!

Horváth Bernadett (81) és mögötte Szalai Babett (13) lehetnek a hazai csapat nyerő párosa a szombati Fehérvár KC elleni találkozón. Fotó: Zsedrovits Enikő

Hogy milyen csapat a Fehérvár KC? A kérdésre a leg jobb választ Horváth Bernadett adhatja, mivel ő nemrég igazolt a Kohászhoz Székesfehérvárról.

- Hat és fél évet játszottam a fehérvári csapatnál, tehát jól ismerem a játékosokat. Nagyon jó kerettel rendelkezik a megyeszékhely együttese. Támadásban, védekezésben is kiválóak. Szinte minden játékelemben képesek nagyon jó teljesítményre: gyorsak, kemények, agresszívek. Bandelier és a nyári térdműtéte után meggyógyult Tilinger Tamara, valamint a macedón Gjorgjievska személyében három átlövő között is válogathat Bakó Botond szakvezető. De az is igaz, hogy évről évre eltervezik a legjobb négybe való bejutást, és valami miatt ez már több év után sem sikerül. Számunkra szombaton a legfontosabb feladat, hogy megtörjük a Fehérvár lendületét, akaratát, mégpedig okos, nyugodt, türelmes, de főképp védekezésben nagyon kemény játékkal. Majd labdaszerzést követően gyors lerohanásokkal kell gólokat és jelentős előnyt szerezni. Bennem igen nagy a bizonyítási vágy, és hiszek a lendületes játékunkban, a győzelmünkben nagyszerű közönségünk segítségével - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!