Hihetetlen akaraterő

2019.08.12. 21:46

Végig hittek egymásban

„Még nagyon friss az élmény, mi is csak barátkozunk a gondolattal, hogy Európa-bajnokok lettünk – nyilatkozta a boldog szövetségi edző, ifj. Kiss Szilárd az utanpotlassport.hu-nak a vasárnap megnyert U 17-es, ifjúsági női kézilabda Európa-bajnokság után.

duol.hu

Fotó: PETER CSEH

– A döntőt szinte végig uraltuk, néhány percet leszámítva a mi akaratunk érvényesült, így azt gondolom, megérdemeltük a győzelmet. Nagyon büszke vagyok a lányokra és az egész stábra, az ilyen pillanatokért érdemes kézilabdázni és edzősködni.” – tette hozzá.

A veretlenül megnyert tornán végig a magyar csapat egyik vezére volt a Dunaújvárosi Kohász KA balátlövője, Koronczai Petra – a másik DKKA-játékos Németh Kata kapus volt –, aki a döntőben is alaposan megszórta a svédeket, hét góljával a mieink legeredményesebb játékosa volt. Ő azt emelte ki, hogy az elejétől a végéig igazi csapat voltak.

A győztesek boldogsága, újabb kiemelkedő siker a magyar utánpótlástól
Fotó: Cseh Péter/MKSZ

„Rengeteget dolgoztunk azért, hogy most ide jussunk. A legfontosabb az volt, hogy hittünk egymásban, így értük el ezt az eredményt. Hihetetlen akaraterő van ebben a társaságban, felemelő érzés most itt lenni, büszke vagyok, hogy a csapat része lehetek.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában