élsport és tömegsport

2018.11.20. 20:53

Vasárnap újra Vizesgála lesz a Duna Arénában

A vizes sportágak hazai sztárjaival találkozhatnak a szurkolók, akik meg is mérettethetik magukat.

Vasárnap a Duna Arénában olyan klasszisok vesznek részt a gálán, mint az ötszörös olimpiai bajnok kajakozó Kozák Danuta, a háromszoros olimpiai bajnok úszó Hosszú Katinka vagy az ugyancsak ötkarikás „triplázó” vízilabdázók, Kiss Gergely és Kásás Tamás. Összesen negyven olimpiai, világ- és Európa-bajnok produkcióját láthatják a nézők.

A Vizesgálán idén nem csak az élsportolók ugranak medencébe, a showműsor előtt az Ötpróba-mozgalom által szervezett úszóversenyre is sor kerül, amelyre bárki nevezhet edzettségi szinttől függetlenül, 500, 1500 és 3000 méteres távokra. Ezek teljesítésével Ötpróba-pontok szerezhetők.

A műsorszámok között csillagszóróúszás, kajakfutam, szinkronúszás-bemutató, SUP-bemutató, kajakpóló-mérkőzés, sárkányhajó-bemutató és vízilabdameccs is szerepel a programban, valamint fellépnek a Rippel-fivérek.

„Gyakori probléma, hogy az élsport és a tömegsport elszakad egymástól. A Vizesgála a többi között azért fantasztikus esemény, mert keretében élsportolók és hobbisportolók mozoghatnak együtt, egy medencében” – mondta a rendezvény keddi sajtótájékoztatóján Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

Megemlítette, hogy az immár több mint 20 ezer regisztrált tagot számláló Ötpróba-mozgalom szintén ezt a szemléletet igyekszik követni: nagykövetei maguk is olimpikonok, akik aktívan részt vesznek a tömegsport népszerűsítésében is.

Kiss Gergely, az Ötpróba nagykövete örömét fejezte ki, hogy az idei gálán már három-négyezer ember fog szurkolni a lelátókon, az úszóverseny résztvevőinek száma pedig meghaladja az ezret.

A gála 17 órakor kezdődik, a Duna Aréna 16 órakor nyitja meg kapuit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!