Sportvilág

2014.01.07. 20:05

Varga Dénes a világ legjobb vízilabdázója

Akárcsak decemberben az európai szövetségnél (LEN), a vizes sportokat összefogó nemzetközi szervezetnél (FINA) is Varga Dénes lett 2013 legjobb vízilabdázója.

 

Varga Dénes gólöröme a világbajnokságról, az ausztrálok elleni mérkőzésről. Európa után meghódította a földgolyót is Fotó: waterpolo.hu

A listán a férfi pólósoknál a tavaly nyáron, Barcelonában vb-aranyérmet szerzett magyar válogatott egy másik játékosa, a kapus Nagy Viktor végzett a második helyen. A szavazást a szövetség lapja, a FINA Aquatics World Magazine szervezte, és keretében a tagszövetségek képviselői, szakemberek, újságírók nyilvánítottak véleményt, összesen 674-en.

A két magyar vízilabdázó egyébként közösen a szavazatok több mint 80 százalékát kapta meg, tehát nagy fölénnyel végzett a lista élén.

A női vízipólósoknál is szerepel magyar a legjobbak között: a katalán fővárosban világbajnoki bronzérmes válogatott balkezes centere, Bujka Barbara holtversenyes harmadik lett.

Ugyancsak a harmadik helyre futott be az úszónőknél Hosszú Katinka, az európai szavazást (és a magyar év sportolója választást) megnyerő magyar kiválóság a FINA-voksoláson két amerikai, Missy Franklin és Katie Ledecky mögött lett bronzérmes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!