Sport

2016.01.07. 20:56

Valósuljon meg az álom

Dunaújváros – A Jószolgálati Otthon Liget közben található épületének tornaszobájában zajlott a XIV. Carissa Kupa kispályás labdarúgótorna sajtótájékoztatója.

Gróf András

Mint kiderült, nem véletlenül esett a választás erre a helyszínre, hiszen az idei rendezvényhez kapcsolódó jótékonysági akció kedvezményezettje a Jószolgálati Otthon Közalapítvány. Először a jótékonysági program ötletgazdája, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Társadalmi Felelősség Bizottságának elnöke,Tóth Imre kapott szót.

A fejlesztésre váró mozgásfejlesztő szobában dr. Galambos Dénes, Kecskés Rózsa, Lőrinczi Konrád, valamint Lesnyik Gábor Fotó: Hankusz Kálmán

– A Carissa Kupát az ország három legnagyobb kispályás labdarúgó-tornája között tartják számon. A jótékonysági akcióink keretében már gyűjtöttünk óvodának,kórháznak, életmentő készülékre. Most a Jószolgálati Otthon számára szeretnénk minimum egymillió forintot összegyűjteni. Indulásként a bizottságunk kettőszázezer forintot ajánlott fel. Ehhez jön még a nevezési díjak tíz százaléka, a tombola teljes bevétele, valamint a további felajánlások. Ígéretünk van Cserna Gábor polgármester részéről, hogy amennyiben a gyűjtés végén nem jön össze a tervezett összeg, ő kiegészíti azt. Szerencsére az idén is sokan álltak mögénk, hiszen hitelesek vagyunk, mert nálunk végig lehet követni az adományok útját. A rendezvény védnöke,dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő már évek óta figyelemmel kíséri a tornát.– Komoly hagyományokkal rendelkezik a kispályás futball városunkban, aminek kiemelkedő rendezvénye a Carissa Kupa. A harminckét együttes tavaly színvonalas mérkőzéseket játszott, reméljük, az idén is hasonló meccseket láthatunk. Nemes az idei támogatás célja, hiszen jó helyre érkezik a pénz. Kívánom,hogy a rendezvény szlogenje, a „Nagy Álom”, mindenki számára valósuljon meg. Dunaújváros önkormányzatának képviselője, a Szociális, egészségügyi és lakásügyi bizottságnak elnöke, Lőrinczi Konrád is bízik a január 15-17. között megrendezendő rendezvény sikerében.

– Sokat jelent a városnak a Carissa Kupa, és a hozzá kapcsolódó jótékonysági akció. Mint az előző években, ezúttal is jó helyre kerül a támogatás összege.

Utoljára kapott szót a Zeus Sportáruház üzletvezetője, Lesnyik Gábor. – Tulajdonképpen már minden fontos dolog elhangzott. Csak annyit szeretnék hozzátenni,hogy cégünk százötvenezer forinttal járul hozzá a nemes cél eléréséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!