Sport

2013.09.18. 15:05

DF-MM: Válogatott igazolás

Csabai Dóra és Miskolczi Kitti után újabb válogatott játékost igazolt a DF-MM női vízilabda-csapata, a világbajnoki bronzérmes Garda Krisztinát.

Gallai Péter

Az október ötödikei bajnoki rajt előtt véglegessé vált a Dunaújvárosi Főiskola-Mex Motors együttesének játékoskerete, miután a DFVE klubja bejelentette, hogy megszerezte a Honvéd Polo tizenkilenc éves játékosát, Garda Krisztinát. Az ifjú tehetség bekerült az idei világbajnokságon harmadik helyet szerző válogatottba, és ott volt a junior vb-n is, a riói olimpiára csapatot építő Merész András kapitány hosszú távon számol a Honvédtől érkező pólósra.

Garda Krisztinával újabb válogatottja van a csapatban (Fotó: MVLSZ)

Garda azért döntött a váltás mellett, mert olyan csapatban szeretett volna vízilabdázni, amely komolyabb eredmények elérésére képes. Mint mondta: a Honvédnak köszönhet mindent, amit eddig elért, onnan került be a nemzeti csapatba is, de nyolc év után váltani kellett. Már klubszinten is olyan gárdában kell játszania, ahol olyan társai vannak, akikkel a válogatottban is együtt szerepel.

Dunaújvárosba Gardán kívül Csabai Dóra és Miskolczi Kitti igazolt a nyár során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!